Hoppa till sidans innehåll

Karateklubben flyttar in!

15 SEP 2019 21:35
Kungälv Kyokushin Karate och Kungälvs Kanotklubb har förenats med ett handslag om att öppna kanotklubbens fastighet för Karateklubben.
  • Skapad: 15 SEP 2019 21:35

Kungälv Kyokushin Karate och Kungälvs Kanotklubb har förenats med ett handslag om att öppna kanotklubbens fastighet för Karateklubben. Detta innebär att de hyr hela huvudskeppet (entré, styrelserum, kök, samlingslokal, gym, samt del i omklädningsrum och passagen in). Karateklubben avser att vara på plats i och med inträdet i 2020.
 
Bakgrund:
Kanotklubben har under en längre tid sökt olika lösningar på att hitta en lösning som är bättre anpassad för verksamheten som bedrivs. Karateklubben har under ett par års tid sökt en långsiktig lokal för sin verksamhet då man idag sitter på ett rivningskontrakt i Klocktornet. De första kontakterna föreningarna mellan togs i våras, under sensommaren och hösten har diskussionerna tagit fart på allvar och respektive förenings styrelse utsåg förhandlingsgrupper för att komma framåt i frågan.
 
Dessa förhandlingar har resulterat i att förhandlingsgrupperna för Kanotklubben och Karateklubben med ett handslag är överens om de stora dragen i en överenskommelse som innebär att Karateklubben kommer att hyra det stora skeppet i vår fastighet med samlingssal, gym, kök etc. Omklädningsrummen kommer vi att dela. Avtalskrivning kommer att ske inom kort.
 
Detta i sin tur gör det möjligt såväl ekonomiskt som praktiskt för kanotklubben att verkställa styrelsebeslutet från 2015 att flytta gymmet till bussgaraget samt att koncentrera verksamhet och lokaler närmare kanotförråd, vatten och mer lämpliga lokaler i och med att Joli också flyttar ut..
Vi har ju en längre tid brottats med kostsamma lokaler som inte varit speciellt väl anpassade för vår verksamhet varken till utformning eller storlek. Det känns väldigt spännande och roligt att klubben nu kan gå vidare i den utveckling som påbörjats de senaste åren i nya lokaler som ger betydligt bättre möjlighet att utveckla verksamheten på ett positivt sätt både ekonomiskt och avseende verksamheten.
 
Karateklubben har i de diskussioner som hittills förts framstått som en seriös partner som kan tillföra mycket även till vår verksamhet inte minst med energi och liv i våra lokaler men även möjlighet till utbyte träningsmässigt. Deras säsong kompletterar dessutom vår på ett bra sätt vilket är tilltalande för båda parter. Det kommer under hösten givetvis innebära en hel del stök men när vi är klara kommer det bli en stor och nödvändig förbättring i den tillväxtresa vi just nu gör.
Kungälvs kanotklubb kommer att hålla ett informationsmöte för alla medlemmar lördag 28:e september i samband med vår arbetsdag. Mer information om detta kommer senare.

 

Skribent: Johan Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Arrangemang


Paddla drakbåt

 

 

 Samarbetspartners

Idrottens Bingo

 

Postadress:
Kungälvs KK - Kanot
Simbadsgatan 2
44235 Kungälv

Besöksadress:
Simbadsgatan 2
44235 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info