Hoppa till sidans innehåll

KOK-vinst vid Nordic Match i PreO i Landvetter

09 OKT 2019 09:31
Årets nordiska landskamp arrangerades den 5 – 6 oktober av OK Landehof i Stjärnås resp. Bertshult söder om Landvetter. Stort deltagande under hela helgen med cirka 120 tävlande från de fyra nordiska länderna samt ytterligare sex europeiska länder.
  • Skapad: 09 OKT 2019 09:31

Lördagen den 5 oktober inleddes med en dagtävling på totalt 760 m och 25 kontroller i Elitklassen. De enda KOK-arna var Sören Darell och undertecknad, vilka hade hårt motstånd i Elitklassen och hamnade på nedre delen av resultatlistan. På kvällen deltog vi i natt-PreO-tävlingens A-klass på 600 m med 20 kontroller.Då hävdade vi oss bättre med placeringar i mitten av resultatlistan.

Vid söndagens tävling i Bertshult deltog vi också i A-klassen, med en tvådelad bana på totalt 500 m med totalt 20 kontroller. Här lyckades undertecknad vinna A-klassen med endast en kontroll fel, medan Sören hamnade på 10e plats med sex fel men kunde trösta sig med snabbare tid på tidkontrollen!

I den nordiska landskampen segrade Finland före Norge och tre svenska lag.

Nästa år är det Norges tur att arrangera landskampen den 19 – 20 september i Löten, Hedmark. Arrangörsklubbar är Ringsaker och Löten orienteringsklubbar.

William Rex var banläggare.

Skribent: Roger Borg
E-post: Adressen Gömd
 
Banner_Poängpromenad.png

banner_2021_hittaut.pngLär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Dämmevägen 13
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@kungalvsok...

Se all info