Hoppa till sidans innehåll

Bra resultat av Sören Darell i PreO i Väst tävlingarna

2018-05-23 14:37
PreO i Väst ordnade tävlingar 11-13 maj. Den 11:e var det Vänersborgs SK som hade tävlingen vid Ursand. Vi var tre KOKare som gick i Elitklassen med många av den Nordiska eliten.
  • Uppdaterad: 2018-05-23 14:37

Sören lyckades fantastiskt bra med en 9:e plats bara en poäng efter segrande Marit Wiksell Rehns BK. Sören tog många fina ”skalper” med flera världsmästare efter sig.  Roger Borg hamna i mitten av de 46 startande och undertecknad betydligt längre ner.

På lördagen o söndagen var det så att Tidaholms SISU ordnade tävlingarna i Hökensås skogarna. Lördagstävlingen som gick strax öster om Tidaholm var också 2:a delen av Elitserien/A-cup. Sören o Roger gick första delen av Elitserien i Skåne i april. Tyvärr fick Sören inte chansen att gå Elitbanan då det bara är de 30 högst rankade svenskarna som är anmälda som får gå elitklass i Sverige, så Sören stod som förste reserv.

Här blev det omvänt mellan mig o Roger. Jag strax under mitten av de 51 startande och Roger längre ner. Sören hade en sämre dag i A-klassen, kanske en reaktion på det fina resultatet dagen innan eller frustration av att inte veta om man får starta i elitklassen eller inte.

Resultatet av dagen blev iallafall att vi alla tre KOKare hamna på samma plats i den sammanlagda Elitserien en delad 47:e plats med 10 poäng.

På söndagen gick tävlingen strax norr om Mullsjö. Det blev samma visa för Sören även denna dag – att stå som förste reserv till elitklassen. Men det gick bättre med en 12plats av 41 startande i A-klass. Både Roger och jag klättrade några placeringar i elitklassen jämfört med lördagen.

Efter dessa tre tävlingar kan man inte säga annat än att vi KOKare är fantastiskt jämna – i den ”löpande rankingen” över svenska PreO utövare ligger Roger 33a, Ingemar 34a, Sören 36aoch det skiljer oss bara någon tiondels poäng.

Skribent: Ingemar Gidenstam
Epost: Adressen Gömd

 Nästa poängpromenad är 4 november.

 

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info