Hoppa till sidans innehåll

PreO-träning i Oddevold, WOC i Östfold och NM i Buskerud

19 AUG 2019 18:01
Första halvan av augusti har verkligen varit norgepräglad, med både träning och tävling samt besök på golfbanan i Mörk för att se på de spännande VM-stafetteerna i OL.
  • Skapad: 19 AUG 2019 18:01

Uddevalla OK arrangerade föredömligt en ”Sommar-PreO” den 1 augusti vid Hee-Lursteg, strax väster om Oddevold (Uddevalla under den norska tiden). Träningen ingick i klubbens program med ”Sommarorientering” på torsdagar varje vecka under två månader. Sören och jag deltog bland ett drygt 30-tal andra från Bohuslän och Västergötland och vi lyckades mycket bra!

Sista tävlingsdagen i WOC besöktes VM-arenan för att se damernas stafett och det blev en mycket minnesvärd och spännande tävling i regnet. Tack vare ett stort serveringstält, kunde man studera tävlingen under tak och därifrån kolla på storbildskärmen. När det väl drog ihop sig till målgång, gick jag fram till målfållan och hejade på Karolin Olhsson när hon spurtade förbi schweiziskan strax för målet! Pga regnet åkte jag till Oslo och såg herrstafetten på TV – lika fantastiskt resultat.

Årets öppna norska mästerskap (NM) i PreO och TempO arrangerades nära Vikersund sydväst om Hönefoss den 18 augusti – en tävling som vi bohusläningar brukar delta i. Tävlingarna samlade ett drygt 30-tal deltagare från Norden och ett par spanjorer! Norsk mästare i PreO blev Geir Myhr Öien och bäste svensk Magnus Sterner, Strängnäs-Malmby OK (4) och själv hamnade jag mitt i fältet. Vid TempO-tävingen blev Söndre Ruud Bråten norsk mästare och bäste svensk Erik Stålnacke, IFK Göteborg (4) och själv hamnade jag återigen mitt i resultatlistan.

Närmast följer nationella tävlingar i Vingåker och Uppsala samt DM i Skövde.

Skribent: Roger Borg
Epost: Adressen GömdMaila HittaUt


Poängpromenad

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Dämmevägen 13
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info