Hoppa till sidans innehåll

Utmärkta PreO-tävlingar i Norge

29 APR 2019 15:31
Sista helgen i april arrangerades två PreO-tävlingar i Fredrikstad och Ås i Norge, där Ingemar G och Roger B deltog i Elitklassen.
  • Skapad: 29 APR 2019 15:31

Lördagens tävling arrangerades av Fredrikstad Skiklubb vid Rödsmyra skole på Kråkeröj – även kallad Blomsteröya - strax väster om staden. Det var klubbens första PreO-tävling och de genomförde den på bästa sätt. Elitklassen samlade ca 30 deltagare med huvuddelen av norska landslaget och en från det svenska. Den kilometerlånga banan i främst skogsterräng innehöll 24 kontroller och Ingemar hamnade en poäng strax före Roger i mitten av resultatlistan. Vi hann precis gå i mål innan det kom några torketårar. Efter tävlingen besökte vi Kongsten Fort – ett rejält stort försvarsverk!

På söndagen drog vi norrut till Ås som ligger mitt emellan Moss och Oslo där Ås Idrettslag arrangerade tävlingen vid Norges Miljö- og Biovitenskaplige Universitet med arena vid Norsk Institutt för Bioekonomi. Tävlingen samlade drygt 30 deltagare i elitklassen med samma landslagsfolk som dagen innan och ytterligare ett dussin i A-klassen. Banorna på 1,5 km gick i såväl skogsterräng som i det stora parkområdet med universitetsbyggnaderna och innehöll återigen 24 kontroller. Det blev svensk seger genom vår landslagsman Lennart Wahlgren, Rehns BK, medan Ingemar blev 11:e och Roger 20:e man med 3 resp. 6 poäng efter segraren.

Eftersom tävlingarna gick så nära svenska gränsen, valde vi att övernatta hos Idefjordens SK i deras fina klubbstuga på Kasen ca fyra km öster om Svinesund. Billigast att både bo och äta i Sverige!

Skribent: Roger Borg
Epost: Adressen Gömd

Poängpromenad

Vårserien

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info