Hoppa till sidans innehåll

2018 till ända genom Nyårsloppet

01 JAN 2019 20:01
Drygt 30 orienteringssugna löpare samlades vid Enekullen för att avsluta 2018 med ytterligare en notering i träningsdagboken. Det är tradition numera att springa en lättsam bana under familjen Granängs regi som förbedelse inför nyårsaftonens äventyr.
  • Uppdaterad: 01 JAN 2019 20:01

Dimman hade inte hunnit lägga sig ännu när ett flertal av Kungälvs OKs medlemmar gav sig ut på nyårsaftonens morgonen för att ta sig an banorna konstruerade av familjen Granäng, som skötte arrangemanget förtjänstfullt ända från skidsemestern i Dalarna(!). Med start från Eivor Steen-Olssons hus vid Enekullen gav man sig ut för att besöka tre bon av kontroller konstruerade som ett G(ott), N(ytt) och Å(r). Löparna kategoriserades efter lust och förmåga i grupperna Kola, Marsipan och Lakritsknäck. Kolagänget skulle besöka minst en av kontrollerna i varje bo, marsipanerna alla i valfri ordning och lakritsknäckarna nuddade skärmarna i nummerordning.

Orienteringsbanan

Undertecknad valda att ansluta sig till marsipanerna, men med facit i hand kanske en kategori kallad Knäck hade passat bättre, för det var precis sånt det kändes att benen var fulla av efter att julmaten och dess tilltugg satt sina spår. Som tur är har man ett alibi i form av kameran med sig ut så att man kan stanna till vid väl valda tillfällen för att ta lite bilder på förbipasserande.

Fritjof

Hursomhelst var träningen lika trevlig som den brukar vara, framförallt om man gillar lite regntunga väderförhållanden så som vi bara får under november och december här nere. Den göteborgska vintern™© känns lätt igen och att den återkommer årligen är lika säkert som skinkan på julafton.

Vid målgång bjöd Eivor på lätt frusna löpare på glögg och pepparkakor, vilket avnjöts under jämförande av erfarenheter från dagens orienteringsrunda med klubbkamrater samt spridande av anekdoter från tiden sedan förra Nyårsloppet. Det gamla året behöver summeras och arkiveras så man kan välkomna det nya.

Samling vid Eivor

Innan man tog sig hemåt igen för att snofsa till sig inför kvällens festligheter önskade man varandra ett gott nytt år, ackompanjerat av dimman som lade sig tät över Enekullen.

Därmed är 2018 ett minne blott och upptakten inför vårsäsongen är i full gång. Faktum är att det bara är två månader till orienteringssäsongen kickar igång igen med tävlingar nere i Skåne. Tänk vad tiden går fort.

Tack för 2018, ha ett riktigt gott 2019!

Arvid

Stefan

Johanna

Marcus

Erik

Elsa

Mie

Hans

Skribent: Olof Björkman
Epost: This is a mailto link

Poängpromenad

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info