Hoppa till sidans innehåll

Fina Kungälvs-resultat under SM-helgen

2018-09-17 21:05
I helgen avgjordes både medel-SM och stafett-SM. Bäst av Kungälvslöparna lyckades Johanna Nilsson som kom på en 13:e plats i A-finalen för D18 på medeldistansen och var med i stafettlaget som lyckades knipa 19:e platsen i D20-stafetten.
  • Uppdaterad: 2018-09-17 21:11

SM-helgen avgjordes i skogarna söder om Jönköping. Den inleddes med medelkval på fredagen där Johanna kom på 8:e plats i sitt kvalheat och därmed kvalificerade sig till en plats i A-finalen. Elina var också väldigt nära en plats i A-finalen, men var tyvärr 7 (!) sekunder från en 10:e plats i sitt heat och fick därmed springa B-final. Även Lisa sprang sig till en plats i B-finalen medan en något förkyld Isabella hade en lite kämpigare dag i skogen och fick nöja sig med att gå till C-final. 

Under lördagens finaler lyckades så Johanna komma på en mycket hedersvärd 13:e plats av de 41 löparna i A-finalen. Även övriga Kungälvslöpare gjorde bra lopp och Elina och Lisa kom på en 14:e respektive 35:e plats i B-finalen. Isabella valde att stå över lördagens lopp och vila sig i form inför stafetten.

Både fredag och lördag var ganska regniga tillställningar, men på söndagen hade det klarnat och solen sken i alla fall under de första timmarna även om det var ganska kyligt i luften. Kungälv hade två lag i D20-stafetten (i SM-stafetten finns ingen separat klass för 18-åringar utan det är 20 som gäller). Först ut var Ellika och Elina som gjorde två stabila lopp och växlade över till Elsa respektive Isabella på plats 28:a respektive 33:a av ca 50 startande lag. Elsa i sin tur lyckades springa upp sitt lag två placeringar och växlade över till Johanna som 26:e lag. Johanna visade återigen att hon var i bra form och sprang upp hela sju placering vilket till slut gav laget en 19:e plats i totalen. Tyvärr gick det inte lika bra för det andra laget eftersom Lisa skadade foten under sin sistasträcka och därför fick bryta, så det blev inget godkänt resultat för det laget. Men med tanke på att alla tjejerna bara är 17-18 år och därmed har minst två år kvar i klassen, så finns det ju gott hopp om att vi får två godkända lag nästa år. 

start D20 SM stafett

Start för D20-löparna. Ellika och Elina finns någonstans i klungan. 

 

 Elsa vid varvningskontroll

Elsa vid varvningskontrollen.

 

Isabella vid varvningskontrollen.

Isabella vid varvningskontrollen.

 

Lisa vid starten

 Lisa springer ut på sin sistasträcka.

 

Johanna spurtar inför mål

Johanna spurtar mot mål.

 

eftersnack

Eftersnack och jämförelse av vägval. 

Skribent: Karin Althoff
Epost: Adressen Gömd

 

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info