Hoppa till sidans innehåll

Nordjysk 2019

18 MAR 2019 21:31
Även i år tog ett gäng Kungälvare färjan över till Fredrikshamn för att börja tävlingssäsongen med två tävlingar på Nordjylland. I år gick Nordjysk 2-dages i Tranum Klitplantage strax söder om Blokhus.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2019 21:31

Första dagen sprang vi en långdistans och de som sprang de lite längre distanserna fick nöjet att komma ut i den speciella och svårorienterade terrängen på sanddynerna. Annars var det som ofta i Danmark stigrikt med täta skogspartier emellan. Det märktes att det har regnat mycket, flera av stigarna var rejält blöta.  Vid ett tillfälle slutade stigen i en mindre insjö (nej, det var inte jag som var vilse, det fanns ingen sjö på kartan…) och jag fick vada igenom med vatten upp till knäna för att ta mig till andra sidan. Det var åtminstone inte minusgrader så det var ju bara att springa sig varm igen. Någon som höll sig varm, eller kanske snarare kall, genom hela loppet var Ulf P som vann sin klass H65A med över 2 minuter. Andra fina placeringar var Evas 2:a placering i D45B, Arons 3:e plats i H21A och Karls 5:e plats i H14A.

På söndagens medeldistans hade vi en tidigare start för att hinna med färjan, vilket kändes bra eftersom det var risk för regn senare under förmiddagen. Tävlingarna gick i samma område som lördagens så det blev en ganska likartad upplevelse, fast något kortare. Även på söndagen fick vi en segrare i form av Eivor i D80A och Eva upprepade sin silverplats i D45B. Även Filip spurtade in på en 2:a plats i H20AK och Aron tog återigen 3:e platsen i H21A vilket även John gjorde i Åben3.

Den tidiga starten samt snabba loppen gjorde att vi alla kom i god tid till färjan, vilket dock visade sig vara helt i onödan. Den hårda blåsten gjorde nämligen att färjan hade svårt att lägga till vid kajen, så avfärden blev två timmar försenad. För alla hungriga löpare som hade sett fram emot buffén kl 14, blev de två extra timmarna att vänta i bilkön väldigt långa, så när vi äntligen fick komma ombord vid 16-tiden blev det ett nytt race när alla försökte spurta upp för att komma först i kön till buffén.

Till slut hade dock alla fått mat, och trots lite vågor på sjön så gick resan ändå ganska smidigt över till Göteborg. Nästa år är det Skagen som gäller!

Innan start lördag

 Innan start lördag

Karta D20E långdistans lördag

Inför start söndag

Vid starten söndag

På färjan hem

Foto: Karin Althoff & Ann-Sofie Hermansson.

Skribent: Karin Althoff
Epost: Adressen Gömd

Poängpromenad

Vårserien

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info