Hoppa till sidans innehåll

SM-Brons i medeldistans till Sabina Aumo

29 AUG 2021 10:00
Denna helgen avgörs SM i medeldistans uppe i Boden i klassen D18 lyckades Sabina Aumo knipa en bronspeng i ett fält fullt av favoriter där hon var endast 12 ynka sekunder från guldet. Gratulerar till en mycket imponerande insats!
  • Uppdaterad: 29 AUG 2021 10:00

Kungälvs OKs enda deltagare i SM-medeldistans i Boden, Sabina Aumo, fortsatte sin bronssvit från 2020 och knep igen en tredjeplats i D18-klassen bara 12 sekunder från guld. Sabina ledde med en minut vid andra radion men på en klurig bana klarade sig ingen av medaljörerna felfritt och av Sabinas del betydde det en liten bom på kontroll 8 och lite slarvigt genomförande till nästsista kontrollen och dessa två missar tillsammans kostade två placeringar. Men en riktigt fin insats i en tävling där många favoriter bommade 5-10 minuter.

Se Sabinas bronslopp här på Livelox.

* * *

Under förra helgen avgjordes Götalandsmästerskapen i orientering i Göteborg med många ungdomar och juniorer från Kungälvs OK. Resultatmässigt lyckades Karl Aderstedt Althoff och Sabina Aumo bäst. Karl tog silver i H15 både i fredagens sprint i centrala Göteborg och lördagens långdistans i Kviberg-Bergsjön. Sabina däremot hoppade över sprinten pga förmodad terrängkännedom men vann långdistans i D18 och sprang tredje sträckan i GOFs lag som vann HD17-20 -klassen.

Karl Aderstedt Althoff spurtar i mål på sprinten

Andra KOKare som placerades bland 10 bästa var Evelina Björkman D13, 10:a i sprint och Axel Ekdala H14, 9:a i långdistans.

Evelina Björkman

Axel Ekdala

Skribent: Jussi Aumo
E-post: Adressen Gömd
 
Banner_Poängpromenad.png

banner_2021_hittaut.pngLär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Dämmevägen 13
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@kungalvsok...

Se all info