Hoppa till sidans innehåll
Foto: OLOF BJORKMAN

Dubbla SM-brons för Sabina Aumo

22 SEP 2020 22:03
Det blev oerhört lyckad helg på flera plan när SM arrangerades i Göteborg. För Kungälvs OKs del togs söndagens utmanande långdistans med enbart positiva omdömen. Men mest glädjande var Sabina Aumos dubbla SM-brons i medel- och långdistans.
  • Uppdaterad: 22 SEP 2020 22:03

Tvåa i sitt heat i kvalet, brons på medeldistansen och brons på långdistansen. Med säker orientering och att ta sig tid att läsa kartan vid behov förde henne ända upp på pallen i sitt första SM för juniorer. 

- Jag höll ihop det bra. På långdistansen i Svartedalen försökte jag med samma taktik, fokusera på orienteringen. Jag gjorde ett väldigt bra lopp, det var några dåliga vägval och någon krok, men ändå stabilt, säger Sabina till Kungälvs-Posten efter loppet.

Två medaljer på två starter, vilket fantastiskt facit Sabina Aumo tog med sig från helgen! Det är bara att lyfta på sin imaginära hatt och gratulera till en enorm insats.

Sabina i full fart in till tredje kontrollen under medeldistansen.Sabina Aumo i full fart in mot tredje kontrollen under medeldistansen.

Kungälvs OK hade ytterligare fyra löpare anmälda till SM i klassen D20. Tyvärr fick Ellika Groth lämna återbud på grund av sjukdom men Johanna Nilsson, Lisa Börnstedt och Elina Hanson kom till start under såväl lördagen som söndagen där Johanna drämde till med ett riktigt fint medeldistanslopp och slutade på en stark åttondeplats i starkast möjliga startfält. Lisa Börnstedt slutade 26:a i samma tävling medan Elina Hanson sprang in på 37:e bästa tid.

I söndagens långdistans i Svartedalen hade Johanna det lite tyngre och hamnade på 24:e plats men lyckades hålla Lisa bakom sig halv minuten efter och bli bästa kungälvstjej även denna dag. Elina kom lite högre upp i resultatlistan denna dag jämfört med dagen före och återfanns på 29:e plats.

Johanna Nilsson under medeldistansen.Johanna Nilsson gjorde en stark insats under lördagens medeldistans.

Summa summarum hade Kungälvs OK en riktigt bra SM-helg med såväl framgångar i resultatlistan som beröm för sitt arrangörsskap. Flera av landslagslöparna i seniorklasserna har spridit superlativen över såväl banor som arrangemanget i stort i sociala medier efter helgen och jag måste själv säga att det är imponerande insatser hos de som varit involverade i arbetet att pussla ihop denna tävling med tanke på allt som ska förberedas med TV-sändningar, liverapporteringar, TV-kontroller och detta på bara två månader. I normala fall brukar man ha lång tid på sig att planera, flera år till och med, men i Kungälvs OKs, OK Alehofs och Tolereds AIKs fall har allt fått gå i expressfart och ändå lyckas man få ihop högklassiga arrangemang i mycket utmanande terräng. Imaginära hatten av ännu en gång!

Lisa BörnstedtLisa Börnstedt under lördagens medeldistans.

Elina Hanson
Elina Hanson.

Gustav Bergman
Helgens gigant var utan tvekan Gustav Bergman med dubbla guld i H21

Skribent: Olof Björkman
Epost: This is a mailto link

Allmänt möte i Mimers Hus 11 november

Poängpromenad

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Dämmevägen 13
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info