Hoppa till sidans innehåll

Idelägret i augusti

06 SEP 2021 08:27
I augusti åkte ett gäng ungdomar upp till Idre för att delta i ett träningsläger. Det blev en vecka med mycket tuff träning, god mat och härligt umgänge. Här kan du läsa om deras upplevelser.
  • Skapad: 06 SEP 2021 08:27

Måndagen den nionde augusti for ungdomsgänget Karl, Lukas, Alwin, Oscar, Erik, Ellika, Elina och även assisterande chaufför Annette upp i fjällvärlden på träningsläger. Lägret varade en vecka och innehöll mycket tuff träning, god mat och härligt umgänge.

Träningsupplägget började med långdistans på tisdag förmiddag vilket var en bra start för att lära känna terrängen och komma igång. Långdistansen gick nere i fjällskogen på baksidan av idre fjäll. Efter en första lunch och lite återhämtning var det dags för sprint i fjällbyn. Sprinten var inte nödvändigtvis den mest tekniskt svåra men i och med att byn var byggd utefter sluttningen så blev det en mer fysiskt krävande bana där utmaningen framförallt var att hålla huvudet på skaft.

Årets deltagare uppradadeOnsdagen började vi se fram emot redan dagen innan eftersom att det var planerat för en topptur. Städjan, ett berg på 1191 meter, stod som förmiddagens utmaning. Klättringen började nere i fjällskogen med en måttlig lutning och ökade desto högre upp vi kom. Upp för sista biten hade man vårens skidbackeintervaller att tacka. Onsdagens eftermiddagspass blev en medel i fjällbjörkskogen men inslag av kalfjället. Denna bana var en av de svårare vi sprang under veckan och många rediga bommar utfördes. Under banan kom även ett oväder in där ett antal mycket lokala blixtar slog ner och de som var uppe på kalfjället fick lägga om kursen ner bland träden igen.

Torsdagens träning hade vi också sett fram emot, det var då vi skulle får springa på kalfjället på riktigt. Banan gick fram och tillbaka tvärs över fjället med inslag av fjällskog. Somliga löpare fick även problem med renflockar som inte ville flytta på sig.

Kartutsnitt På fredagen och lördagen var det publiktävling till världscupen som gällde. Det började med en medel på nipfjället som gick i den så kallade bermudatriangeln. Detta är ett mycket detaljrikt område där det mesta ser likadant ut. Nyckeln till framgång var att ta det väldigt lugnt och aldrig tappa kartkontakten. Rykten gick även att det fanns magnetiska stenar som störde kompassen i området. Sista tävlingen blev lördagens långdistans som gick vid nordliften. Här kunde man öka upp farten från gårdagen och flytta fokuset till att hitta bästa vägvalet.

Som en avslutning vill vi tacka klubben för för att vi kunde genomföra lägret och även alla deltagarna för en fantastisk vecka i fjällandskapet.

Skribent: Lukas Groth
E-post: Adressen Gömd
 
Banner_Poängpromenad.png

banner_2021_hittaut.pngLär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Dämmevägen 13
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@kungalvsok...

Se all info