Hoppa till sidans innehåll

Roger Johansson har lämnat oss

2018-09-15 19:50
Den 3 september somnade Roger Johansson in efter långvarig kamp mot diabetes. Vi i Kungälvs OK minns honom med ljusa tankar för den han var och för allt han gjort och betytt för vår idrott. Läs Thore Janssons minnesord under "Läs mer".
  • Uppdaterad: 2018-09-16 12:41

Minnesord, ett personligt sådant!

Måndagen den 3e september 2018 gick Roger Johansson bort. Trots att han var en kämpe i sig fick han till slut ge vika för främst sin diabetes, en sjukdom som han drabbades av redan i ungdomsåren.

Roger var en av de som var med från början när Kungälvs Orienteringsklubb bildades den 9e november 1958. Mamma Sally och pappa Sven var med och startade klubben. Det var i Grandalens bastu, efter en träning, som man beslutade att bilda klubben. I 60 år har Roger varit klubben trogen och han har haft en mängd uppdrag i föreningen. Styrelsearbete, ordförande och arrangemang, där fanns han med och bidrog till klubben och dess arbete. Han var självfallet orienterare men även som skidåkare och på senare år så blev det PREO som utvecklades till att bli hans stora passion. Han var en stor utövare och drivkraft i den disciplinen, inte bara i KOK utan även i GOF-distriktet m m.

På tal om skidåkare, bilden som finns med här är tagen på Karolinerloppet i Dalsland för många år sedan. Visst ser ni väl Roger som ”Kung Bore” personifierad? En kämpe var och förblev han i hela sitt liv och på sitt eget sätt.

Roger Johansson

För min personliga del har Roger spelat en stor roll som vän och mentor. Roger och min bror Mats var de som fick mig att börja med orientering 1964, en ”kärlek” som varat. Rogers yngre bror Ralf och jag sprang då PP, par pojkar. Sedan dess har Roger och mitt liv vävts och växt samman på olika sätt. Roger blev och har förblivit en av mina första och ”största” vänner.

Nu har Roger stämplat ut och gått i mål för gott. Vi i Kungälvs OK minns honom med ljusa tankar för den han var och för allt han gjort och betytt för vår idrott. Vi tänker på Eva och sönerna Björn, Patrik och Christian med familjer. Han var en ”skärmfull” profil med glimten i ögat och ett stort hjärta! Tack!

Styrelsen/gm Thore

Skribent: Styrelsen genom Thore Jansson
Epost: This is a mailto link

PoängpromenadLär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info