Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till vår nybörjarkurs i april!

14 MAR 2019 15:29
2 april startar vår nybörjarkurs för barn och ungdomar mellan 8 och 14 år. Över elva tillfällen med sex träningar plus fem tävlingar får du chansen att lära dig grunderna i orientering, som passar hela familjen oavsett vilken ambition man har!
  • Uppdaterad: 14 MAR 2019 15:29

Till våren drar vi igång med en nybörjarkurs i orientering över elva tillfällen med sex träningar: 2/4, 9/4, 23/4, 30/4, 14/5, 28/5, samt fem nybörjartävlingar i Göteborgsområdet: 7/5, 11/5, 21/5, 30/5 och 6/6.

Alla träningstillfällen är vid vår klubbstuga i Fontin, från 18:00 till 19:15 (c:a). Efter träningen är det dusch + fika för de som vill och har duschat.

Kursen riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 8-14 år. Gruppen kommer att delas in efter ålder och/eller eventuell tidigare orienteringskunskap. För äldre ungdomar och vuxna kommer vi förhoppningsvis erbjuda en kortare intensivkurs. För yngre barn har vi istället skogslek med Björnarna samma dagar (från 18.00).

Alla nybörjare 8-14 år är med på kursen, och vi tränar tillsammans med vår ordinare grupp för 8-10-åringar. Efter nybörjarkursen slussas de som är 11 år och äldre in i de ordinarie grupperna för dessa åldrar. Alla grupperna tränar fortsättningsvis på tisdagar 18.00, oftast i Fontin. De äldre grupperna har också möjlighet att träna på torsdagar 18.00, men då normalt sett på annat håll.

Anmälan:

Anmälan dig här. Ledare och kontaktpersoner är Ulla Einarsson och Erik Aderstedt. Maila gärna This is a mailto link för mer information!

Kursen kostar 500 kr som betalas senast vid 2:a tillfället. Då ingår medlemsavgift i klubben för 2019 samt en funktionströja med klubbtryck (värde 250 kr).

Varför ska du orientera?

"Orientering är något för hela familjen, rekommenderas till alla som gillar att vara i skog och mark. Är du dessutom lite tävlingsinriktad kommer hela familjen kunna tävla samtidigt. I vilka andra sporter kan man det? På samma tid och plats fast utifrån sina egna förutsättningar."

 Teres Zachrisson

Vår nybörjarkurs riktar sig visserligen mot barn och ungdomar men du som vuxen kan också vara med på en kant. Vi ser gärna att du är med ditt barn och hjälper det vid behov när det är dags för att gå/springa en bana. Då kommer även du att lära dig vad man behöver tänka på när man orienterar och kan utveckla intresset tillsammans med ditt eller dina barn.

Guidning under O-Ringen

Orienteringens själ är att det är en sport som familjer samlas kring. Det är väldigt vanligt att alla familjemedlemmar är med på tävlingar och orienteringsresor och att man har det som gemensamt fritidsintresse. Det är ett trevligt sätt att umgås med sina barn och sporten är konstruerad så den ska passa alla oavsett vilka ambitioner man har med sitt idrottande. Under tävlingar så samlas alla på samma plats och så springer man sina banor i samma skog där man kan välja en bana som passar just nu för var och en. Istället för att du får stå bredvid och titta på när ditt barn idrottar kan du vara med själv och motionera du också - och det helt och hållet på dina egna villkor.

Orientering är en familjesport

"Bästa och roligaste sätter att träna. Man kommer ut i naturen, springer, använder sin hjärna, läser karta och gör det ihop med sina barn. Dessutom umgås man med sina vänner. En frisk sport."

Birgitta Dahlström

Hoppas vi ses i april! Varmt välkommen att prova på vår sport!

Vill du veta mer om orientering i förväg så kika gärna på vår guide.

Skribent: Kungälvs OK
Epost: This is a mailto link

Poängpromenad

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info