Hoppa till sidans innehåll

Föreningen & Medlemsskap


Kungälvs Roddklubb är en ideell idrottsförening som bedriver roddsport. Detta gör vi på ungdoms, motions och elitnivå. Vårt båthus är beläget på Fästningsholmen i Kungälv, varvid Göta och Nordre Älv är våra hemmavatten.

 

Historia
Kungälvs Roddklubb stiftades 1931 och är därmed en av Kungälvs äldsta idrottsföreningar. Allt sedan starten vi tävlat mycket framgångsrikt på roddbanorna runtom i världen. Bland annat har roddare från Kungälv vunnit OS-silver, guld och silver på VM, EM och NM samt ett otal SM-guld. Idag bedriver Kungälvs Roddklubb även en livaktig motions- och ungdomsverksamhet parallellt med elitrodden.

 

Roddsport
En modern tävlingsroddbåt är lång, smal, lätt och ger möjlighet att använda benen för att driva fram båten. Rodd är inte samma sak som kanot.

Det finns ett flertal olika båttyper att ro, alltifrån singlesculler, där man ror ensam, till åtta med styrman, som rymmer åtta roddare plus en styrman. En vanlig uppdelning mellan olika båttyper är enkelåra och sculler. I enkelårsrodd nyttjar varje roddare endast en åra medan man i scullerrodd har två åror till sitt förfogande. 


På seniornivå tävlar man normalt över en distans av 2000 m medan yngre roddare ror 250—1000 m.

 

Kom och träna med oss
Rodd är en mycket effektiv och skonsam träningsform. Detta beror på att utövandet aktiverar en stor del av kroppens muskelgrupper samtidigt som rodd är en konditionssport. Hos oss kan du träna för att tävla, för motionens skull eller bara för att det är roligt. Det enda vi kräver av dig är att du kan simma 200 m.

Det är aldrig för sent att börja ro, däremot har vi en undre gräns på fyllda 10 år. Till ditt förfogande har vi en rejäl båtpark, ett funktionellt gym med vikter och Cncept2-maskiner, spinningcyklar och annat smått och stort för att få en mångsidig  träning. Eftersnack i bastun är för många en självklart. Om det här låter som något för dig ber vi dig kom gärna ner till Fästningsholmen en tisdag eller torsdagskväll mellan 18-19.

Uppdaterad: 28 JAN 2018 20:41

 

mcb_logo05 (1).png

 

Bilab

Ängegärde

 

Thorden

Sponsorer

 

 

 

Idrottensbingo

 

Städa Sverige

Vad är städa Sverige?

 

--------------------------

 jsm 03(miniatyr)

Till minne av Martin

BG 5659-7545 

Postadress:
Kungälvs RK - Rodd
Bertil Göranssons väg 3
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: 0761393626
E-post: This is a mailto link

Se all info