Hoppa till sidans innehåll

KTKs tidigare ordföranderna stöttar KTK i anläggningsfrågan

2018-06-07 11:39
Våra tidigare ordförande Hans Corin, Mats Radhammar och Ingmar Hedelin ger sin syn på anläggningsproblematiken.
  • Uppdaterad: 2018-06-07 11:40

Från de senaste 50 årens ordförande i Kungsbacka Tennisklubb

Bäste politiker!

Det här är ett långt brev men vi hoppas ändå du kan läsa hela direkt, det tar bara drygt 5 minuter. Tyvärr har vi inte haft för avsikt att linda in budskapet i krångliga formuleringar utan valt att vara uppriktiga. Vi ber om ursäkt redan från början för det men tror och hoppas att det istället faktiskt kan uppskattas. Se det som enwake-up-call!

Vi är i föreningen bekymrade över kommunens strategi för att stötta barn och ungdomsidrott. Bakgrunden är att vi anser att verksamheten för att stötta barn och ungdomsidrott fungerar snett i kommunen och att vi på lång och kanske redan på kort sikt kommer att få större problem med missbruk och andra storstadsfenomen. Nedanstående tankar skall försöka beskriva detta.

Vi som skriver detta har varit ordförande i Kungsbacka Tennisklubb sedan slutet av 1960-talet fram till 2014. Samtligas bakgrund är i det privata näringslivet och vi har väldigt god koll på hur verksamhet oavsett organisation skall bedrivas. Vi har lagt ned fantastiskt mycket tid genom åren för att få en god idrottsfostran för i första hand våra barn och ungdomar. Ingen av oss har någon ekonomisk vinning av detta. Vi har perspektiv på hur den kommunala verksamheten till föreningar skötts över lång tid. Och vi är bekymrade över att se hur kommunens verksamhet fungerar, främst med avseende på hjälp och gemensam framtidsinriktning för tennisklubbens banor och verksamhet.

Att skapa verksamhet för barn och ungdomar i Kungsbacka kostar: Men istället för att stötta verkar det istället så att kommunen avser tjäna pengar på föreningar med barn och ungdomsverksamhet.

Det är också så att vi upplever att man i kommunen inte uppmuntrar föreningar som sköter sig.

Verksamhet i icke kommunala anläggningar likställs inte med verksamhet som bedrivs i kommunala anläggningar utan kommunal verksamhet gynnas framför annan ideell verksamhet.

Fritidsnämnden och kommunstyrelsen fattar beslut som inte genomförs av förvaltningarna. Förvaltningarna gavs i uppdrag att redan i slutet av 2000-talet att utreda möjligheter för tennisklubben att kunna öka sin verksamhet på befintlig eller annan plats. Men det utreddes aldrig och gick i träda. Föreningen har hela tiden varit intresserad av att hitta möjligheter och haft 7-8 konkreta planskisser på tänkbara alternativ de senaste 12 åren. Inga konkreta resultat har framkommit, utan processen har hamnat i långbänk.

Ordning och reda som flaggas upp som ledord för kommunalråden ersätts med handlingsförlamning och beslutsvånda. Tennisklubben har alltid varit tillgänglig för diskussion för att hitta möjliga framtida lösningar.

Kommunen har ett extra stort ansvar att ta hand om barn och ungdomar då Kungsbacka har en större andel yngre invånare. Kommunen växer fortfarande explosionsartat och det är därför extra viktigt att ha en långsiktig plan för hur man skall hantera barn och ungdomsverksamhet över tid. Att ge barn och ungdomar vettig fritidssysselsättning i kombination med fysisk och mental träning är mycket värdefullt.

Vårt allmänna råd är att verka för en helhetslösning där kommunen servar sina medborgare och föreningar som bedriver ett fantastiskt jobb med barn och ungdomar. Idag agerar olika förvaltningar från helt skilda förutsättningar och vi saknar samordning mellan dem. Fritid är den nämnd/förvaltning som med kraft skall agera med och för föreningarnas bästa!

Vi från föreningen har ingen egen ekonomisk vinning på detta och hela tiden varit öppna för en dialog kring en utökad verksamhet som är kostnadsneutral för föreningen. 

 

Kungsbacka 2018-06-05

Varma hälsningar från

Ingmar Hedelin                     Mats Radhammar                  Hans Corin

Samtliga ideellt arbetande ordförande sedan 1960-talet

Kungsbacka Tennisklubb

Lindälvs gata 15

434 32 Kungsbacka

Skribent: Patrik Larsson
Epost: Adressen Gömd

logga

Boka bana - tryck på MATCHi-loggan!


 

 

Är du intresserad att delta i klubbens aktiviteter eller bara hyra en bana, tag gärna kontakt med oss på tel 0300-14340. För anmälan till träningsverksamheten, anmälan till camp, återanmälan eller avanmälan klicka på intresse- & återanmälan.  

Effecta_CMYK

Case Kapitalförvaltning AB

 

 

  

 

logo svart 

Transportex

nh_logo

 

 

  

 

 

head-small 

temp_klm_logo

 

 

Besökare räknare

Postadress:
Kungsbacka TK - Tennis
Lindälvs gata 15
43432 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0300-14340, 0300-77476
E-post: This is a mailto link

Se all info