Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering i anläggningsfrågan

2018-09-24 13:59
Arbetet går framåt. Här kommer en uppdatering i anläggningsfrågan.
  • Uppdaterad: 2018-09-24 13:59

Uppdatering i anläggningsfrågan

Arbetet med anläggningsfrågan pågår fortsatt intensivt. I våras fick vi, som ni vet, beslut från Länsstyrelsen att de har upphävt bygglovet på vår airdome efter en överklagan. Ett beslut som vi i vår tur har överklagat till Mark- och miljödomstolen under sommaren. Mark- och miljödomstolen har begärt ett yttrande från Kungsbacka Kommun gällande ärendet. I samband med detta har styrelsen haft en dialog med kommunstyrelsen samt träffat såväl Hans Forsberg (ordförande i KS) och Fredrik Hansson (vice ordförande i KS). Yttrandet från Kungsbacka Kommun skickades in i början av förra veckan och vi inväntar beslut från Mark- och miljödomstolen inom ett par månader.

 

I yttrandet från kommunen så nämns de tre alternativa vägar som publicerades i förstudien 2017 som möjliga vägar fram inom rimlig tid. Det som är nytt i ärendet är att kommunen nu har identifierat specifik mark för en eventuell omlokalisering (som är ett av de tre alternativen). Marken ligger invid Kungsbackaskogen mitt emot Kolla, ett område som heter Gräskärr. Det finns således nu konkreta planer på att verksamheten skall kunna flyttas till en specifik plats inom den ansökta perioden, dvs innan år 2022.

 

Denna mark ägs av kommunen och ligger enligt oss strategiskt placerad i Kungsbacka med hänsyn till såväl friluftsområde och skolor som transporter och centralorten. Kommunen håller för troligt att en sådan omlokalisering av Tennisklubbens verksamhet till nämnda plats kan klaras på fem års sikt.

 

Allting är i ett relativt tidigt skede men vi ser positivt på det arbete som Kungsbacka Kommun har bidragit med de senaste månaderna. Nu arbetar styrelsen aktivt för att ta fram en plan med kommunen där vi kan ta de första konkreta stegen mot en framtida lösning. Förra veckan träffade vi chefen för Mark och exploatering och då diskuterades en plan som innebär att det första spadtaget till en ny anläggning kan tas i slutet på 2019 eller början på 2020. En gemensam workshop är planerad nu i oktober för att utreda hur marken kan exploateras och därmed vilken typ av anläggning vi skall satsa mot.

 

När vi närmar oss ett beslut och eventuellt står inför olika alternativ kommer styrelsen att presentera dessa i ett extra medlemsmöte så alla får vara delaktiga i beslutet, då det kommer ha en stor inverkan på verksamheten och inte minst vara det största ekonomiska beslut föreningen har ställts inför.

 

Har ni frågor om detta får ni gärna kontakta styrelsen eller Patrik Larsson för ytterligare uppdatering.

Skribent: Patrik Larsson
Epost: Adressen Gömd

logga

Boka bana - tryck på MATCHi-loggan!


 

 

Är du intresserad att delta i klubbens aktiviteter eller bara hyra en bana, tag gärna kontakt med oss på tel 0300-14340. För anmälan till träningsverksamheten, anmälan till camp, återanmälan eller avanmälan klicka på intresse- & återanmälan.  

Effecta_CMYK

Case Kapitalförvaltning AB

 

 

   

 

logo svart  

 

 

Transportex

nh_logo

 

 

  

 

 

head-small 

temp_klm_logo

 

 

Besökare räknare

Postadress:
Kungsbacka TK - Tennis
Lindälvs gata 15
43432 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0300-14340, 0300-77476
E-post: This is a mailto link

Se all info