Hoppa till sidans innehåll

Niklas Börjesson


Chefstränare

 

Hejsan!

 

Det känns som att det är dags med en presentation av mig själv.

Mitt namn är Niklas Börjesson och jobbar numera som chefstränare här i Kungsbacka tennisklubb. Jag tog vid i Januari 2012 efter en kortare tids pappaledighet. Med andra ord har jag redan avslöjat att jag och min fru Caroline har ett framtida ”tennisproffs” hemma, i form av Edith 2 år. Låt mig göra en kortare presentation av mig själv för att sedan glida in på mina reflektioner och mål i klubben.

 

Jag är 38 år och ursprungligen född och uppvuxen i Falkenberg. Efter att ha lagt min tennisgrund i min hemmaklubb tog jag steget att utbilda mig till idrottskonsulent och idrottslärare i Stockholm. Efter att ha arbetat som tränare i Danderyd upptill mina studier tog jag mitt flyttlass över gränsen till Heming tennis (Oslo). Det var en spännande tid i norsk tennis både på klubbnivå och landslagsnivå som gav oerhört med erfarenhet.

 

Även om jag alltid brunnit för tennisen har jag ändå försökt att utbilda mig inom fler områden, vilket jag gjorde genom lärarstudier i Kalmar. Men är man hallänning i grunden så visste man att förr eller senare skulle det bli en flytt tillbaka till västkusten. Efter mina 6 år i Pixbo tennis (Göteborg) var jag klar för att anta utmaningen här i Kungsbacka. Det är inget som jag har ångrat idag. Familjen trivs alldeles ypperligt här i Kungsbacka och jag har blivit varmt välkommen i klubben.

 

Man känner att det är ett stort intresse i klubben med många engagerade föräldrar som stöttar. Det är fantastiskt kul att se alla elever som hänger i hallen och hoppar in på banan när tillfälle ges. Det är sådant som i längden ger resultat. För att bli riktigt duktig i sin idrott är det viktigt att spela mycket spontant vid sidan om den organiserade träningen. Ett av mina första mål som jag hade när jag kom till klubben var att bidra med att så många som möjligt skulle upptäcka hur kul det är att spela en tennismatch. Det är oerhört utvecklande att spela matcher och för många blir det ännu roligare att träna för ett eget uppsatt mål. Idag är det många som har kommit igång och börjat på lilla klubbtouren som en första utmaning. Om ni känner er osäkra och behöver hjälp är det bara att vända sig till oss tränare.

 

Min filosofi är att så många som möjligt skall tycka att tennis är det roligaste som finns oavsett vilken nivå man vill lägga sig på. Det är viktigt att inse att vi tränare fungerar som en stöttning och ett hjälpande redskap i detta. Det är sedan mycket upp till var och en hur mycket man är beredd att lägga för att nå sina egna mål.

 

Som det ser ut i klubben just nu har vi en lång kö för att få börja med tennis. Detta intresset är givetvis positivt men också en utmaning. Vi måste jobba ännu hårdare för att så många som möjligt skall få chansen att testa på denna fantastiska sport. Vi i personalen skall försöka att göra så att alla känner sig varmt välkomna till klubben och kunna utvecklas inom sporten.

 

Till sist vill jag bara önska er en härlig sommar. Kanske får ni då och då chansen att slå in en forehand en solig kväll...

 

Med vänliga hälsningar.

 

Niklas Börjesson

Chefstränare

Kungsbacka tennisklubb

This is a mailto link

Uppdaterad: 01 JUN 2017 15:08 Skribent: Niklas Börjesson

logga

Boka bana - tryck på MATCHi-loggan!

 


 

 

Är du intresserad att delta i klubbens aktiviteter eller bara hyra en bana, tag gärna kontakt med oss på tel 0300-14340. För anmälan till träningsverksamheten, anmälan till camp, återanmälan eller avanmälan klicka på intresse- & återanmälan.  

Effecta_CMYK

Bollore_logistics_CMJN.jpg

pwc_fl_c (1).jpg_farg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

logo svart   

Dixie_logo_sv.jpg

Transportex

nh_logo

 

 

  

 

 

 

head-small 

temp_klm_logo

 

 

Besökare räknare

Postadress:
Kungsbacka TK - Tennis
Lindälvs gata 15
43432 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 030014340, 030077476
E-post: This is a mailto link

Se all info