Hoppa till sidans innehåll

Kungsholmen Friidrott utvalda i pilotprojektet - Run all around!

04 OKT 2020 23:15
Kungsholmen Friidrott startades 2017 och bedriver friidrottsträning för barn på Kristinebergs IP. Framgång för föreningen betyder rörelseglädje, där föräldrar och barn är engagerade och dit alla är välkomna oavsett ambitionsnivå.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2020 23:15

Kungsholmen Friidrott startades 2017 och bedriver friidrottsträning för barn på Kristinebergs IP. Framgång för föreningen betyder rörelseglädje, där föräldrar och barn är engagerade och dit alla är välkomna oavsett ambitionsnivå.

Mikael Näslund är en av huvudtränarna i friidrottsgruppen 09/10 och initiativtagare till att delta i pilotprojektet. 

-"Det är väldigt glädjande att vi valdes ut till denna nya satsning från Svensk Friidrott. Projektet kommer bli ett roligt, spännande och till viss del ett naturligt inslag i träningen, då träningen sedan starten bedrivits med tankesättet att inspirera och motivera barnen att röra på sig och ha kul" säger Mikael.

Svensk Friidrott vill med projektet exemplifiera att löpning kan utföras precis där du är, året runt, oavsett om du är i ett bostadsområde, i skogen, parken, under vinter eller sommar. Genom att springa under olika årstider i olika miljöer och underlag varieras träningen vilket leder till att kroppen arbetar med flera muskelgrupper. Skogsmiljö får dig att hoppa, ducka, springa slalom, medan du på asfalt kan springa snabbt året runt. Variationen i träningen kommer ge ökad kondition, styrka, smidighet, kroppskontroll, motivation och stärkt självförtroende. 

Run all around är ett initiativ där löpning utförs i flera miljöer utomhus året runt. Det krävs inga hallar eller lokaler för att genomföra träningen utan man tar sig till en närmiljö som inspirerar och motiverar till träning. Svensk Friidrott vill få fler människor att upptäcka glädjen, enkelheten och nyttan med löpning oavsett tidigare erfarenhet samt få en förståelse för hur man genom löpning i olika årstider och miljöer kan ge kroppen en allsidig träning.

Mikael Näslund ser fram emot att inleda projektet. 

-Att barnen nu får testa på löpning i fyra olika miljöer och under fyra olika årstider kommer för många bli en helt nu upplevelse. Detta gör det extra spännande att få vara med och följa barnen när de tar sig an detta varierande upplägg.

Utöver ett inspirerande innehåll kommer träningsgruppen erhålla ett bidrag från Svensk Friidrott, som ger förutsättningar att utveckla verksamheten än mer för att skapa en inspirerande och bra träningsmiljö för barnen.

Mikael Näslund Huvudtränare Kungsholmen Friidrott grupp 09/10

svenska spel

Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Kungsholmen BBK - Friidrott
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenfrii...

Se all info