Hoppa till sidans innehåll

Meriterad CHEFSTRÄNARE anställd

23 AUG 2014 10:33
Kungsholmen Basket presenterar Stefan Pettersson som ny Chefstränare. Av många ansedd som Sveriges främsta ungdomstränare med ett gediget basket-CV.
  • Skapad: 23 AUG 2014 10:33

KUNGSHOLMEN BASKET ANSTÄLLER CHEFSTRÄNARE

Kungsholmen Basket anställer Stefan Pettersson som Chefstränare. En längre tids positiva diskussioner har utmynnat i en helhetslösning där Stefan tar en stor och avgörande roll i Kungsholmen Basket.

Föreningens föräldranätverk har varit avgörande för att få till en utmanande civil situation för Stefan. Helhetslösningen gör att han avslutar sitt utlandskontrakt som professionell baskettränare och ansluter #detskenandebaskettågetpåkungsholmen.

I rollen som Chefstränare kommer Stefan att säkerställa en mycket hög nivå på vår basketutbildning. Hans expertkompetens kommer att erbjudas till klubbens samtliga spelare födda 1998-2006. Vi startar inga ”talanggrupper” eller liknande i Kungsholmen Basket, vi ger alla spelare samma möjligheter!!

Vi har i Stefan en person med både livserfarenhet och självinsikt som nu funnit en plattform där han vill verka under många år. ”Jag har hittat mitt hem” som Stefan själv uttrycker det.

Stefans basket-CV i korthet
100-tals landskamper som ungdomslandslagstränare
Assisterande tränare damlandslaget
Head Coach Telge Energi (Basketligan Dam)
Head Coach 08 Stockholm (Basketligan Herr)
Head Coach Helsingborg (Basketligan Herr)
Head Coach U.S. Colomiers (Frankrike)
11 SM-guld och ett antal silver och brons på ungdomssidan upp till U20-ålder
Ca 40 spelare fostrade till Regions- och ungdomslandslag
Personlig tränare sommartid till flera av utlandsproffsen i damlandslaget såsom Elin och Frida Eldebrink, Farhiya Abdi och Binta Drammeh.
En av få i Sverige som utbildats på det treåriga Tränarprogrammet på GIH.

Stefans motto som han vill förmedla redan nu till våra spelare - ”ALLA kan om de verkligen vill”.

”Att vi får Stefan Pettersson till oss är ingenting annat än en dröm som går i uppfyllelse. Stefans förmåga att se alla spelare, sprida glädje omkring sig med sin härliga karisma i kombinationen med att vara en otroligt skicklig baskettränare är en fullträff för alla barn och ungdomar i Kungsholmen Basket. Varmt välkommen Stefan!”
Oskar Kotsalainen, klubbchef

"Vilken otroligt stark förebild som vi stärker upp klubben med - detta är alldeles för bra för att vara sant! Vi såg hur hårt våra spelare slet och sög åt sig på basketlägret i Tallinn i somras under Stefans coaching. Att nu få gå ut och berätta för spelarna att det inte bara var en engångsföreteelse känns helt fantastiskt! Jag önskar alla våra spelare ett stort grattis till Stefans val av klubb. Att vi satsar på bredden gör att alla våra lag ges möjlighet att ta del av Stefan. Varmt välkommen Stefan!"
Annika Melin, ordförande

Skribent: Oskar Kotsalainen

 

 

2013-KLUBBEN

2013

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: This is a mailto link

Se all info