Hoppa till sidans innehåll

Damer Division 2

19 SEP 2020 10:14
I våras avslutades säsongen med en sista vinst 89-49 mot Visby efter en perfekt säsong med 18-0 i serietabellen. I år är laget förstärkt(!) och vi siar att det kan bli starka resultat i Konradsbergshallen även framöver.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2020 10:14

I våras avslutades säsongen med en sista vinst 89-49 mot Visby efter en perfekt säsong med 18-0 i serietabellen. I år är laget förstärkt(!) och vi siar att det kan bli starka resultat i Konradsbergshallen även framöver.

Olga Kjellson är tillbaka och det är inte vem som helst som är tillbaka. Urstark spelfördelare med mångårig erfarenhet av spel i Damligan och ungdomslandslag. Du har inte varit lagkapten på högsta nivå utan en anledning.

Men varför nöja sig med bara en toppklassvärvning verkar laget ha resonerat och har även tagit in tidigare Italienproffset Jenny Lidgren. Jenny kommer vara en mardröm för de lag som försöker attackera korgen samtidigt som hon ger laget en trygghet i det aggressiva spelet då hon ofta finns redo bakom som extra hjälp.

Två högklassiga nyförvärv som om de själva hade velat även hade kunnat spela i Damligan och kunnat välja på flera anbud. Kungsholmen Basket är tacksamma för att vi har förmånen att ha alla dessa spelare i Division 2 som bjuder på basketpropaganda år in och ur ut.

Listan på lagets alla meriterade spelare är så lång att det inte är lönt att lyfta "ett par". Det är bättre att lägga upp laguppställningen i sen helhet, så starkt är laget.

På ledarsidan har Josefin Loob lett laget på allra bästa sätt i flera år och tar i år ”bara” på sig matchtröjan då Julia Sundberg blir spelande coach. Det känns som att tidigare starkt ledarskap lämnas över på allra bästa sätt då Julia är riktig klippa och uppskattad i spelartruppen.

I år utmanar vi lokaltidningen – är det i år ni för första gången strävar efter att likna jämställd rapportering i idrott? Vi har under alla dessa år gett inspel kring detta fantastiska idrottslag men får läsa om fotbollsHERRarna som spelar i samma division med mindre meriterade spelare och sämre (om än bra!) resultat relativt. 

Då Corona effektivt hindrar publik så vet vi att många skulle älska att läsa om matcherna i lokaltidningen denna speciella säsong. Handsken är kastad – nu har ni chans att ta lead lokalt. Vi garanterar att vi släpper in både reportrar och fotografer på hemmamatcherna.

Årets första match spelas söndag 20 september 15:30 i Edsbergshallen och för motståndet står Viby Basket.

Vi understryker – damlaget är otroligt starkt, har en naturlig pondus och spelar en rakt igenom väldigt sevärd basket. Profilstarka spelare som bjuder på både ohhh och ahhh i varje match!

 

Fotograf: Anders Tillgren

 

 

Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013.png

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info