Hoppa till sidans innehåll

Doktor Basket till Kungsholmen

24 JAN 2022 15:46
Sveriges akademiskt skarpaste baskethjärna Anton Kalén – jo, så får vi skriva när det är Doktor Basket vi pratar om – kliver in i Kungsholmen Basket och driver ett coachutvecklingsprojekt.
  • Skapad: 24 JAN 2022 15:46

Sveriges akademiskt skarpaste baskethjärna i form av Anton Kalén – jo, så får vi skriva när det är Doktor Basket vi pratar om – kliver in i Kungsholmen Basket och driver ett coachutvecklingsprojekt.

I Sverige finns det en person som har doktorerat i basket – Anton Kalén. Att doktorera i basket i Sverige är inte ovanligt eller sällsynt – det är i singularis unikt och Anton har bedrivit sina studier i Spanien som är ett av många länder i Europa där du kan studera basket hela vägen till de högre akademiska titlarna då basket är STORT i många länder.

Antons varma personlighet, skarpa sinne och gedigna basketbakgrund gör han till perfect fit att leda vårt coachprojekt. Elva coacher får Anton som stöd i deras coachutveckling där individuella önskemål står i centrum – vi tror inte att ”one size fits all” kring coachutbildning och här provar vi ett annorlunda upplägg och gör erfarenheter.

Moderklubb är Fryshuset Basket där han varit spelare och tränare. Meritlistan är gedigen med ungdomslandslag och studier på GIH (Gymnastik och Idrottshögskolan) innan många år i Spanien. Till vardags jobbar Anton hos SOK (Sveriges Olympiska Kommité).

En av de närmsta vännerna heter Victor Holmberg och de var samtidigt nere i värmen i Spanien. Bli inte förvånad om du får höra spanska i Klubblokalen om det är hemligheter på gång framöver..

"Kungsholmen är en av de basketföreningar i Sverige som går i bräschen och vågar testa nya idéer. Jag ser därför fram emot att komma in i verksamheten och förhoppningsvis bidra till att fortsätta utveckla klubbens coacher."

Anton Kalén

”Att kunskap och bredd är keywords för framgång och utveckling tror jag vi alla kan skriva under på. I Kungsholmen Basket har vi sedan en tid erbjudit spelare IUP. Att nu ta nästa steg, att kunna erbjuda coacher IUP känns stort, viktigt och självklart!”

Charlotta Åkerhielm

Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013.png

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info