Hoppa till sidans innehåll

Information 29 april

29 APR 2020 13:26
Här ny information kring turneringar och ekonomi. Även ett par svar på vanliga funderingar.
  • Uppdaterad: 29 APR 2020 13:26

Här info om turneringar och ett stycke om ekonomi. Underst kortare svar på ett par vanliga funderingar.

TURNERINGAR

Eskilstuna Cup flyttas till 28-30 augusti.

Basketfestivalen inställd.

Scania Cup inställd.

Lampe Challenge inställd.

Begrepp

Anmälningsavgifter            syftar på lagavgifter (ca 3000 kr per lag och betalas av föreningen)

Deltagaravgifter                 syftar på spelarens avgift

 

Beslut Eskilstuna Cup

Kungsholmen Basket deltar med samtliga anmälda lag. Planering ”som vanligt” men nya datum. Deltagaravgifter ligger kvar. Brasklapp - hur ser situationen ut 28-30 aug?

Beslut Basketfestivalen

Kungsholmen Basket deltar med samtliga anmälda lag nästa år. Föreningen har betalat in anmälningsavgifter för Basketfestivalen 2021. Höjda anmälningsavgifter 2021 men de som anmäler nu får lägre avgift.

Deltagaravgifter ligger kvar hos Kungsholmen Basket till nästa år. Betalas tillbaka för spelare som vill ha tillbaka sin deltagaravgift oavsett anledning. Separat mail om detta senare i maj. (Majoriteten vill åka nästa år och vi minskar admin om deltagaravgifterna ligger kvar.)

Beslut Scania Cup

Turneringen inställd och flyttas ej. Berör duktiga P04 och P07. Ekonomiskt påverkar det inte lag eller spelare.

Beslut Lampe Challenge

Turneringen inställd och flyttas ej.

 

EKONOMI

Vi vill förklara så att många förstår. Bakgrund, nuläge och spaningar framåt. Inga beslut är tagna. Se detta som ett försök till transparens. Som stor förening blir även ”några få procent” snabbt stora summor.

Bakgrund

Likviditet (kortsiktig betalningsförmåga) och soliditet (långsiktig betalningsförmåga) är sedan flera år på en god och stabil nivå. Prioritering om sund ekonomi sen vårt bildande.

Nuläge

Idrottsföreningar korttidspermitterar och säger upp personal. Vårt beslut att inte finansiera föreningen genom korttidspermittering ”för att spara pengar”. Vi ser det som moraliskt fel och därmed påverkas vår buffert. 

Spaningar framåt 

Vi ser en trygg situation när vi ser över de scenarion vi kan tänka oss men osäkerhet kring medlemsantal till hösten är ett reellt hot.

Medlemstapp 5-10 % är ”troligt” - påverkar ekonomin i begränsad omfattning.

Medlemstapp 10-15 % är ”inte troligt, men absolut möjligt” - påverkar ekonomin kraftigt.

5-15 % i medlemstapp motsvarar 337 500 – 562 500 kr i minskade intäkter. Basketdagkollo som större intäktskälla och ett par mindre intäktsbortfall tillkommer. Ett potentiellt totalt bortfall på 487 500 – 712 500 kr. Vi står kvar med våra utgifter.

 

Finansiering

Säsongen 20/21 behöver vi öka intäkter och/eller minska utgifter.

Givet en uppfattning att majoriteten kortsiktigt hellre lägger en extra peng än att lägga tid på intäkter blir föreningens inriktning att höja medlemsavgiften med 500 kr säsongen 20/21. En ettårig höjning.

Räkneexempel

Ca 1000 spelare                                       90% betalar                        450 000 kr

Möjlig ökad intäkt om 450 000 kr. Balanserar och ger en trygghet och vi behåller en god likviditet.

Vi är redo att tillskjuta mer resurser till vår inre fond. Även ett alternativ där man kan söka om den temporära höjningen om 500 kr. Vår inre fond hjälper ensamstående och arbetslösa föräldrar med reducerade avgifter och läger/turneringar.

Andra intäkter

Om vi inte landar i en avgiftshöjning måste vi hitta aktiviteter som genererar intäkter. Vi tror inte att det kommer att tas emot väl om vi ber lag att t.ex. sälja sylt eller kakor för att få in ekonomi till föreningen. Den typen av försäljning fungerar bättre då det egna laget får pengarna. 

Vi har lämnat in önskemål med halltider för att kunna växla upp intäktsgenererande verksamhet. Men som ni alla vet så ligger det inte i linje med hur vi vill verka, vi vill fortsätta erbjuda massor med träning utan extra avgifter. Den principen vill vi behålla så länge vi kan.

Marginaler kring profilkläder, läger och turneringar är ytterst små då vi valt att hålla ned kostnader för våra medlemmar. Basketdagkollot den enda verksamhet som är en tydlig intäktskälla. Vi vill inte höja dessa marginaler.

Ett avslutande löfte kring ekonomin – om/när vi beslutar om 500 kr i höjning säsongen 20/21 så kan ni alla vara säkra på att vi hanterar dessa resurser ansvarsfullt. De ska inte användas till extravaganser – tillskottet är till för att vi ska kunna behålla vår nuvarande situation.

 

VANLIGA FUNDERINGAR

"Träningar inomhus innan vi tar sommarlov?"

Ej återkommande lagträning inomhus innan sommarlovet. Förhoppning om att kunna erbjuda ett avslutande tillfälle inomhus men osäkert om det är lämpligt. Vi vet att det skulle vara mycket(!) uppskattat av spelare och coacher.

"Erbjuds individuell träning inomhus i maj?"

Vi planerar för 4-6 spelare i Konradsbergshallen sen kväll. En spelare - en korg.

"Frågor om medlemsavgifter för denna säsong?"

This is a mailto link så hjälper vi till.

"Basketdagkollot?"

Vi vet ej. Lokal verksamhet för de yngsta är möjligen den verksamhet vi öppnar först och det matchar Basketdagkollot men högst osäkert läge. Gissning - vi kör inte.

"Verksamhet lokalt på Kungsholmen i sommar?"

Räkna med mer basket än någonsin och vi som förening är redo att växla upp ordentligt. Vi når inte upp till KINGS CAMP nivå men ambitionen är hög. Grundupplägg är seriös träning förmiddag och ÖPPET HUS eftermiddag/kväll som guidning.

"Men fotbollen kör på?"

Alla idrotter är unika. Brottning kör t.ex. inte alls. Skillnader är t.ex. utomhus och inomhus samt mycket kontakt eller mindre kontakt. De använder fötter och vi använder händer - samma händer som hamnar i våra ansikten förr eller senare.

"Kan jag hjälpa till på något sätt?"

Självklart och tacksamt. Hör gärna av dig till This is a mailto link

 

Hör gärna av er med frågor eller funderingar!

Oskar Kotsalainen, verksamhetsansvarig 0735-330343

 

 

Skribent: Kansliet
Epost: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info