Hoppa till sidans innehåll

Intern domarutbildning med elitdomare Poria Goniband

27 SEP 2021 13:37
Vi vill ta ansvar i rådande domarbrist genom att utbilda domare fostrade i Kungsholmen Basket. Mentor för vårt domarprojekt är respekterade Poria Goniband som är med i elitdomargrupper.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2021 13:37

Förra årets uppstart av vårt domarprojekt blev kort, vi hann med en träff (bilden ovan) innan vi tvingades till en covidpaus med dåvarande mötesförbud.

Nystart torsdag 14 oktober 17:30 i klubblokalen och med oss har vi igen tacksamt Poria Goniband.

Säsongens domarutbildning riktas till spelare födda 2005-2008 och vi har ett par avslappnade träffar där Poria guidar in i domarskapet. Ett par matcher döms i våra internligor och vi ger positiv feedback och erfarenhet för att senare gå en officiell domarutbildning och därefter döma "helplansbasket". Vi vet att starten som domare är otroligt viktig och vill ge en mjukstart.

Anmälningslänk - ANMÄLAN

Poria tillhör elitdomargruppen och är en av Sveriges allra mest respekterade domare. Domarkunskapen är skyhög men kanske ännu mer för hans korrekta och proffesionella förhållningssätt till alla matcher han dömer, det spelar ingen roll om det är final i damligan eller pojkar 10 år - alltid på plats för att göra sitt allra bästa för spelare och domarkollega.

I Stockholm, och till viss del även hela basketsverige, råder en akut och allvarligt domarbrist. Det finns för få domare tillgänliga vilket gör att en del matcher endast har en domare på plats och även tvingar domare att döma matcher på högre nivåer än de är redo. Låt mig vara tydlig - det är ALDRIG en domares fel att hen hamnar på en matchnivå som inte klaras av, det är snarare så att vi ska vara tacksamma att det alls finns en domare på den matchen och att domare/n på plats ställer upp på en högre nivå.

För att ta ansvar i rådande domarbrist vill vi ta ansvar och inspirera även andra föreningar att starta lokala domarprojekt. Om vi som föreningar tar ansvar så blir det fler och bättre domare till de matcher som spelas i disktriktet. I dag ska Tensta Basket ha stor eloge för sitt fina arbete under många år men nu krävs det att fler och större föreningar tar ansvar och att vi löser detta tillsammans.

Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info