Hoppa till sidans innehåll

Johan Sandlers minnesfond

02 JAN 2021 11:08
Den 13 juli 2020 lämnade Johan hastigt och oväntat jordelivet. Inom Kungsholmen Basket gjorde vi tidigt ett löfte - "att på bästa sätt hedra Johans minne och samtidigt positivt påverka vår framtid genom att komma ihåg Johans perspektiv på barnidrott"
  • Uppdaterad: 02 JAN 2021 11:08

"Johan Sandlers minnesfond" är uppkallad efter framlidne Johan Sandler. Johan var med och startade upp vår friidrottssektion och var aktiv som friidrottstränare.

Johans enorma hjärta och solida värderingar utgjorde ett absolut facit för hur barnidrott ska bedrivas. Det är omöjligt att med ord göra Johans ledargärning full rättvisa. Johan var världsklass.

Den 13 juli 2020 lämnade Johan hastigt och oväntat jordelivet. Inom Kungsholmen Basket gjorde vi tidigt ett löfte - "att på bästa sätt hedra Johans minne och samtidigt positivt påverka vår framtid genom att komma ihåg Johans perspektiv på barnidrott".

"Jag minns det så väl de gånger vi satt på Cafe Russin och diskuterade - basket, friidrott eller skolidrott. Johan var jobbig att diskutera med, det menat som den varmaste komplimangen då han kom med nya perspektiv och gärna repeterade starka värderingar som alltid hade barnets bästa i centrum. Han gjorde och gör vår verksamhet bättre!!"  Oskar Kotsalainen, Verksamhetsansvarig

Som ett led i detta, och efter diskussion med Johans närmaste familj, har Kungsholmen Baskets styrelse under hösten 2020 beslutat att döpa om vår "Inre fond" till "Johan Sandlers minnesfond".

Johan Sandlers minnesfond ska precis som den tidigare Inre fonden säkerställa att alla barn på Kungsholmen som vill kan ta del av vår verksamhet. Det görs genom att ekonomisk underlätta för de som behöver stöd. Våra medlemmar kan ansöka om reduktion eller helt avgiftsfritt deltagande i vår förening utifrån familjens livssituation. Årligen avsätter föreningen 50 000 kr till fonden.

Styrelsen känner att det är ett naturligt val att namnge fonden efter Johan då dess syfte så väl harmoniserar med Johans gärning. Det kan även beskrivas som en perfekt matchning.

- "Johan var oerhört engagerad i att skapa rörelseglädje för barn och unga. I en tid där få unga rör tillräckligt på sig var han väldigt mån om att visa på hur enkelt och roligt det kunde vara att få barn att röra genom att skapa en verksamhet som utgår från lust instället för prestation. En verksamhet där alla får plats utifrån sina individuella förutsättningar. Även om han själv älskade att tävla kom tävlingsmomentet alltid i andra hand och skulle ses som en sporre för att utmana sig själv snarare än att jämför sig med andra. Jag är glad och tacksam över att Johans stora engagemang har gjort avtryck och att hans tankar och idéer får leva vidare inom föreningen", säger hans fru Åsa Sandler.

Kungsholmen Basket är tacksamma för att vi under en tid fick ta del av Johans underbara personlighet och tar nu genom "Johan Sandlers minnesfond" med oss hans värderingar och perspektiv in i framtiden.

Under våren kommer utförligare beskrivningar kring fonden .

För frågor kring Johan Sandlers minnesfond kontaka gärna This is a mailto link

 

 

Skribent: Oskar Kotsalainen
E-post: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013.png

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info