Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte - ny styrelse

01 APR 2021 15:46
Kungsholmen Baskets styrelse är ytterst ansvarig för vår verksamhet och dess kvalité. På årsmötet valdes en välbalanserad styrelse som ger oss kontinuitet, kraft och kompetens.
  • Uppdaterad: 01 APR 2021 15:46

Traditionen gör gällande att det är lugna och väl genomförda årsmöten i Kungsholmen Basket. Så även vårt femte årsmöte som nu lagts till handlingarna.

 

Val av styrelse

Charlotta Åkerhielm, ordförande

Veronika Beckius, vice ordförande

Jonas Arsjö, kassör

Susanne Glickman, sekreterare

Karolina Larsson, ledamot

Bruno Husz Simon, ledamot (ungdomsrepresentant)

Zito Vidal, suppleant

 

Charlotta Åkerhielm, 49 år, ordförande

Boendes sen 20 år på Kungsholmen. Man, två barn och hund. Socialpedagog och samordnare. Nämner gärna Queens Cup, Basketdagkollo, jrNBA som givande basketaktiviteter. Föreläser för SISU/Stockholmsidrotten. Målbild "En hall för alla". 

Veronika Beckius, 32 år, vice ordförande

Trebarnsmor från Sundbyberg. Berättarministeriet till vardags. Fostrad i Duvbo IK där hon även suttit i styrelsen. Tidigare ledare på yngre grupper i Kungsholmen sen 2015. Specialistkompetens barn och ungdom. Vill verka för en bra miljö för barn och ungdom för idrott hela livet.

Jonas Arsjö, 51 år, kassör

Trebarnsfar till basketstudsande trio. Uppvuxen i Nockebyhov och moderförening Alvik Basket. SM-guld och lagkapten i Basketligan i sex år är tunga basketmeriter. Ordf. Damligaföreningen. Kapitalförvaltning innan basketkostymen tas på senare på kvällen.

Susanne Glickman, 46 år, sekreterare

Med i föreningen sedan bildandet och en av de som gjort allra flest timmar i våra hallar. Uppväxt Tornedalning med moderförening Polcirkeln IF och senare Luleå basketgymnasium. Bott i USA i 14 år och arbetar som systemansvarig.

Karolina Larsson, 36 år

Jobbar på Kungsholmen, civilingenjör från Gästrikland. Gävle, Luleå BG, Ockelbo, Bagarmossen och Polisen. Coachat F01/00/99 i klubben. Ordning och reda samt specialistkompetens inom anläggningsfrågor. Släktforskare och förtjust i sina tre brorsbarn. Projektansvarig för turneringar.

Zito Vidal, 44 år, suppleant

Kungsholmsbo sen Dackefejden. Grundare av Kungsholmen Basket och styrelsemedlem i olika roller sen klubbens bildande. Troligen Kungsholmens mest omtyckta fritidspedagog.

 

Kungsholmen Basket vill varmt tacka Martin Orehag för flerårigt kassörsarbete i styrelsen. Trots extremt hög arbetsbelastning civilt med nystartad advikatbyrå har han ställa upp i rollen som kassör då föreningen kallade. Sista året får nog dessutom beskrivas som "på övertid" då flyttlasset gått till Sigtuna. Sigtuna Basket - missa inte chansen med denna basketälskare hos er nu - han förväntas sig en plats i ert herrlag och kan bidra både med skytte, inside och en härlig personlighet

TACK Martin!!

Vi tackar samtidigt av Robert Katic och Elsa Dahlmark som ledamöter. Nya perspektiv, andra infallsvinklar och med klubbens bästa i centrum tackar vi för deras insatser i vår styrelse under deras tid med oss. Båda fortsatt kvar i klubben som tränare så vi får tacksamt se mer av dem i våra hallar.

TACK Robert och Elsa!!

Verksamhetsberättelse 2020, revisionsberättelse 2020 och verksamhetsplan för 21/22 har klubbats och lagts till handlingarna.

Nya styrelsen tackar för förtroendet och ser fram emot att driva #detskenandebaskettåget vidare framåt på Kungsholmen.

Mer om styrelsearbete för er som vill se hur ser beslutsgångar går i svenskt föreningsliv

Varje förening har en styrelse med minst tre personer, det är ett krav från Riksidrottsförbundet (RF) för att få bilda en förening. De flesta föreningar har fem till nio styrelseledamöter. Ordförande, vice ordförande och kassör är roller som ska vara tillsatta. Vanligt även med en uttalad sekreterare.

Riksidrottsförbundet är det högsta beslutande organet i svensk idrott, kan även specifikt beskrivas som att det är Riksidrottsförbundets årsmöte som är ytterst bestämmande då det är en medlemsorganisation. Under RF verkar de nationella Specialidrottsförbunden (SF) med t.ex. Svenska Basketbollförbundet (SBBF) och Svenska Friidrottsförbundet. De är högsta beslutande organ inom respektive idrott.

Under respektive SF finns Distriktsförbund (DF), i Stockholm blir det Stockholms Basketbolldistriktsförbund (StBDF). Tungvrickning på hög nivå så det kallas i dagligare tal "Stockholm Basket".

Uttryck som "svensk basket", till skillnad från Stockholm Basket, inkluderar ofta oss alla och brukar inte syfta på någon specifik organisationsdel utan basketen i Sverige som helhet.

Kungsholmen Basket är därmed medlemmar i Riksidrottsförbundet, Svenska Basketbollförbundet och Stockholms Basketbolldistriktsförbund. Vi är en del i svensk basket. Hänger ni med? :) 

Styrelsen i Kungsholmen Basket har under våra sex år haft en jämställd styrelse. Här med indirekt syftning till att (minst) 50% varit kvinnor. För oss har det ofta varit en ickefråga om kön då vi inte gör skillnad på folk och folk men vi är tacksamma för att alla som varit med i styrelsen sen vårt bildande tagit sig tid och engagemang utifrån sin livssituation för att bidra till Kungsholmen Basket.

Generellt så tar ordförandeposten och kassörsrollen mer tid i anspråk. Föreningen har haft en rakt igenom angenäm situation genom åren med Zito Vidal som vår första ordförande och Jennifer Samec som vår första kassör. Sedan har Annika Melin och Per-Erik Eneström tagit staffettpinnarna vidare och idag har vi Charlotta Åkerhielm som ordförande och Jonas Arsjö som kassör.

Det har alltid varit allra högsta integritet och ordning och reda på styrelsearbetet i Kungsholmen Basket, det syns inte alltid utåt i verksamheten vilket gör att det ibland kan glömmas bort som medlem eller förälder till våra spelare. Kungsholmen Basket explosiva tillväxt baserat på en solid värdegrund ska till väldigt stor del tillskrivas nuvarande och tidgare styrelser.

Däremot är det med säkerhet så att då det brister i en styrelse så lider verksamheten. Vi vill flagga för att det är allas vårt ansvar som medlemmar och/eller förälder till spelare i föreningen att vi ibland tänker styrelsearbete. Det kan vara genom att ta en kontakt med kansli eller styrelse och uttrycka intresse för att vara med i kommande styrelser eller genom att ge ett tips på en person som du känner förtroende för som du tror skulle vara passande i vår styrelse.

Valberedningen är de som föreslår en styrelse till årsmötet där årsmötet i normalfallet röstar för de kandidater som valberedningen lagt fram. Ju fler alternativ valberedning erhåller desto bättre styrelse om vi förenklar det lite. Tänk om i princip varje lag lyfter fram en kandidat!

Har du funderingar kring styrelsearbete så hör gärna av dig till ordförande Charlotta This is a mailto link

Styrelen i Kungsholmen Basket är ideell och bygger på varje persons genuina intresse att göra det bra för barn, ungdomar och seniorer i Kungsholmen Basket. Tack alla för att ni gör skillnad!

Skribent: Oskar Kotsalainen
E-post: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013.png

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info