Hoppa till sidans innehåll

Grundkurs Basket för nybörjare

15 SEP 2021 13:31
För att ge nybörjare bästa möjliga förutsättningar att få en bra start på sin basketresa tillsammans med oss i Kungsholmen Basket startar vi nu Grundkurs Basket.
  • Skapad: 15 SEP 2021 13:31

GRUNDKURS BASKET

För att ge nybörjare bästa möjliga förutsättningar att få en bra start på sin basketresa tillsammans med oss i Kungsholmen Basket samtidigt som laget får nybörjare som ”lär sig lite snabbare” startar vi nu Grundkurs Basket.

Grundkurs Basket är riktat till spelare födda 2007-2012 som är nybörjare och ansluter våra befintliga lag. Den vänder sig inte till barn födda 2013-2014. Åldersspannet är stort men vi ser att nybörjare i dessa åldrar får ut mycket av tio extra tillfällen med grunderna i basket såsom passning, dribbling, rotering, skott och enklare basketrörelser.

 

Syftet är tvådelat

1 att ge nybörjare en möjlighet att få 10 träningar med grunder för att snabbare kunna genomföra ”en vanlig basketträning” utan att känna sig allt för vilsen bland de jämnåriga som av förklarliga skäl kan mycket mer. Bli tryggare med bollen och spelet. Parallell närvaro på sitt eget lags träningar som en i laget så nybörjaren också kommer in i gemenskapen.

2 att ge laget och dess coacher en bättre möjlighet att ta emot nybörjare. Det ÄR svårt att ansluta ett lag som spelat i flera år och det kan bli för stora skillnader på träning. Här vill vi minska kompetensluckan genom att ge nybörjare mer grundkunskap som inte hinns med på träningarna med laget som hunnit längre fram med sin träning.

Liknelse – tänk att vi lär alfabetet till de som inte kan det samtidigt som vi låter barnet vara med klassen i klassrummet för att få det bästa av två världar – kunskap på sin egen nivå men också gemenskapen med laget.

Som förening erbjuder vi ”extraträning”, ”helgträning” och ”morgonträning”. Alla dessa är till för alla men nivån är inte på grundnivå utan är på mer avancerad nivå. Därför adderar vi nu ”Grundkurs Basket” med grundnivå som är bättre anpassat för nybörjare. 

Vi ser detta som ett provår och uppmuntrar starkt att nybörjare är med på dessa träningar. Om det faller väl ut avser vi senare implementera Grundkurs Basket där det kommande säsonger blir ett krav att nybörjare som ansluter i senare åldrar även går på Grundkurs Basket för att kunna ta emot så många som möjligt till vår verksamhet.

 

Träningstid är torsdagar 16:00-17:00 Konradsbergshallen och vi har dessa tillfällen fram till juluppehållet. Ingen anmälan görs utan det är ”dyk upp så tar coacherna hand om dig” som gäller. Första tillfället är torsdag 16 september.

Coacher på plats är Maya Forlini från damjunior med stöd av chefstränare Victor Holmberg.

 

Mer information – This is a mailto link

 

 

Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013.png

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info