Hoppa till sidans innehåll

Hejdå lagföräldrar - välkomna Lagledare och Lagadmin

12 AUG 2019 19:36
Andra lagbollidrotter i Sverige har historiskt ofta en Lagledare. Nu även i Kungsholmen Basket tillsammans med en utsedd Lagadmin för att underlätta för ledare och föräldrar.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2019 19:36

Andra lagbollidrotter i Sverige har ofta en lagledare. Vi kopierar gärna bra idéer så nu även i Kungsholmen Basket tillsammans med en Lagadmin för att underlätta för ledare och föräldrar.

För ett par år sen införde vi två lagföräldrar per lag i föreningen. Lagföräldrar har genom åren hjälpt till på allra bästa sätt och gjort insatser som varit viktiga och tacksamma.

Men, vi har inte nått hela vägen fram då upplägget ”två personer har samma funktion” ofta skapat otydlighet och ibland energiläckage. Vi som förening har varit för otydliga.

Vi har känt ett behov av att finna en tydligare struktur och har tittat på andra en tid för att se vad vi kan göra bättre för framförhållning och tydlighet.

 

Från säsongen 19/20 tar vi bort lagföräldrar. Istället för två lagföräldrar inför vi nu en Lagledare och en Lagadmin.

En lagledare är ofta en driftig person som avser att ha rollen över flera år. En ”spindel i nätet” som inte sällan är en glädjespridare som gillar att vara en lagmamma/lagpappa.

 

Vi ska ge det lite tid gällande exakt innehåll och finna just vår väg men vi börjar med denna fördelning: 

Lagledare

Ansvar för lagträffar, avslutningar, dialog/kommunikation

Nära lagets ledare och en person som gillar att få en grupp att fungera. Styr upp trevliga tillställningar som lagträffar och lagavslutningar. Personen som kansliet kommunicerar med och som är en naturlig brygga för dialog gällande ”allt".

 

Lagadmin

Ansvar för laglista, sekretariatstillsättning, turneringsanmälningar

Hjälper lagets ledare med ren administration. Laglistan är hjärtat i all administration på kansliet och den behöver vara uppdaterad. Till lagets hemmamatcher sker sekretariatstillsättning så att matcherna flyter på och sköter administration kring lagets turneringar såsom Queens Cup, Eskilstuna Cup och Göteborgsfestivalen.

 

Lagledare och Lagadmin utses på föräldramötet i respektive lag. Föräldramöte inom laget hålls senast 13 september för befintliga lag. Nystartade lag senast 27 september.

 

Gemensamt möte för alla utsedda Lagledare och Lagadmin hålls onsdag 18 september 18:30 Klubblokalen. Uppsamlingsheat onsdag 2 oktober 18:30 Klubblokalen för de som inte kunnat närvara den den 18 september samt för nystartade lag.

 

För frågor kontakta oss gärna på This is a mailto link

 

Skribent: Kansliet
Epost: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info