Hoppa till sidans innehåll

Information 1:a april (inga skämt i år)

01 APR 2020 12:52
Vi har nu valt ett lugnare informationstempo så att det som skrivs läses. Här en längre text istället för flera kortare uppdateringar.
  • Uppdaterad: 01 APR 2020 12:52

Vi har nu valt ett lugnare informationstempo så att det som skrivs läses. Här en längre text istället för flera kortare uppdateringar.

 

Hur gör våra lag

Alla tränar utomhus. Som grund samma träningstider och dagar. Några av de yngsta tar en paus, att träna sjuåringar i minusgrader är en svår utmaning.

Lagträningar

Vi är noga med att träningen ska ta hänsyn till smittspridning. Inte passa bollar till varandra. Inga kontaktsituationer. Inga kampmoment. Inget matchspel alls. Inget 1-1. Inga high fives. Det basketmässiga får stå tillbaka en period.

Istället träning med egen boll och egen kropp. Mer spring och hopp än vanligt.

Vad kan du som förälder göra extra

En hel hög med basketkärlek får du som tar med dig två termosar med varm choklad och 15 bullar och dyker upp med dessa i slutet på den kalla träningen. Vänta inte på att någon annan gör det. Du blir lagets hjälte!!

Säkerställ att ditt barn är varmt, mössa är ett hett tips.

Förälder som håller ditt barn hemma från träning

Läs nedan om individuell träning, Instagram och nedladdning av en app som heter HomeCourt – den är gratis fram till sista april. Vi respekterar till fullo varje förälders egna val.

Individuell- och fysisk träning

Chefstränare Victor Holmberg och vår PT Gustav Nordström är ansvariga. Kontaktkanal är Instagram där de vänder sig till spelare med basketklipp sex dagar i veckan.

Spelare erbjuds att kontakta Victor för videoåterkoppling på sms/mail och besök hos Gustav (kostnadsfritt) på hans klinik. Det här är en riktigt bra period att besöka Gustav och t.ex. bedriva prehab-träning och få hans expertis.

Victor når ni på 070-7972603 och This is a mailto link

Gustav når ni på This is a mailto link

 

Om restriktioner lättar - när börjar vi träna inomhus

Det vet vi inte. Vi kommer inte ha bråttom att ta oss in.

Om restriktioner hårdnar – hur gör vi då

Vi övergår mer till Instagram som vi pratat om tidigare. Victor och Gustav tar då över helt och de är väl förberedda. Vi ser över att nyttja en app som heter HomeCourt som är bra för individuell träning, den är gratis fram till sista april.

 

Påsklovsverksamhet

Det blir inte som vanligt – det enda vanliga är att den är kostnadsfri.

Vi går ut med info torsdag eller möjligen fredag, väntar in information som ev. påverkar. Planering klar för utomhus men även viss individuell träning inomhus.

 

Årsmöte 15 april

Skjuts upp till 15 augusti, inte läge att samla många i en klubblokal. Visst har vi haft årsmöten ”för de närmast sörjande” men vi vill öka närvaron på årsmötet. Samtidigt en bättre punkt att sätta en verksamhetsplan då vi i nuläget har svårt att sia om hösten.

”Awesome April” Collegebasket i Sverige 24-26 april

Inställt – inte lämpligt att spela. Vi driver högskole- och universitetsbasket sen ett par år. Under säsongen har vi sex miniomgångar för studenter från KTH, HHS, SU, GIH och KI. Även lag från Malmö, Lund, Jönköping och Linköping.

Slutspelet kallar vi Awesome April (bokstavlek med amerikanska gigantiska March Madness). 

Eskilstuna Cup 8-10 maj - FLYTTAD

Eskilstuna Cup har flyttats till 28-30 augusti. Våra coacher positiva till att åka och vi åker gärna. Om läget är bra för att spela basketturnering så är det troligt att föreningen tar beslut om att spela. Vi behöver lite mer tid att tänka kring avgifter och ev. återbetalningar. Mer info i slutet april.

Göteborgsfestivalen 20-24 maj - ?

Tyvärr får vi ingen information från turneringen. Våra coacher är negativa till att åka och oavsett vad turneringen tar för beslut så lutar det åt att vi inte åker som förening. Enskilda lag tillåts inte att åka själva. Vi behöver lite mer tid att tänka kring avgifter och ev. återbetalningar. Mer info i slutet april.

Sjuårskalas 28 maj

Vi gissar att det får ställas in då samling av hundratals basketälskare är både olämpligt och förbjudet. Mer info i maj.

Basketdagkollo 11-18 juni

Vi planerar för genomförande, men om vi ska gissa så ställer vi in. Beslut i maj. Vi tar emot anmälningar löpande men tar inte in några anmälningsavgifter.

KINGS CAMP 4-10 aug

Inställt sen tidigare. Vi ser det som olämpligt att åka.

 

NY sommarverksamhet juli-aug

Om situationen har lugnat ned sig i juli/aug så rullar vi ut NY lokal sommarverksamhet. Vi tror att fler är hemma än vanligt och ser ett ökat behov av verksamhet.

Formerna inte klara men ev. verksamhet från 20 juli-15 augusti i en omfattning vi aldrig erbjudit tidigare. Tänk ”KINGS CAMP ultralight” på Kungsholmen, Basketdagkollo i ett flertal veckor och även möjlighet till individuell träning.

 

Medlemsavgifter

”Vi började i februari och har betalt full avgift men endast gjort fem träningar”. Det finns ett antal individuella situationer att lösa, i maj löser vi dessa. Helena som sköter vår ekonomi når ni på This is a mailto link

Korttidspermittering och ekonomi

Vi ser inget behov av att korttidspermittera eller varsla personal. Föreningens ekonomi är god. Visst får vi ”plocka ur ladorna” och framöver ska det balanseras upp men vi har en trygg situation. Vi sänder en tacksam tanke till tidigare styrelser som säkerställt detta.

 

Dick pics

På förekommen anledning – om föreningen får vetskap om att någon coach, ledare eller förtroendevald i föreningen får dick pics skickade till sig kommer detta att polisanmälas.

 

Frågor eller funderingar

Det är ju en ny situation för oss alla och det finns säkert grejer vi kan göra annorlunda eller bättre. Vi lär oss mest när ni ger oss tips på det som kan göras bättre!

Kontakta gärna verksamhetsansvarig Oskar på 0735-330343 eller This is a mailto link

 

 

Skribent: Kansliet
Epost: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info