Hoppa till sidans innehåll

Kungsholmen startar "Basketgymnasium för alla"

06 MAJ 2018 01:53
Kungsholmen Basket vill ge fler gymnasieelever tillgång till högkvalitativ basketträning. "Basketgymnasium för alla" startar säsongen 18/19.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2018 11:22

Kungsholmen Basket startar ”Basketgymnasium för alla”. När vi säger att vi skapar ett basketgymnasium för alla så menar vi att spelare själv väljer gymnasium, och Kungsholmen Basket erbjuder träning på morgonkvisten så att spelare oavsett gymnasieval får tillgång till fler träningar än egna lagets kvällsträningar.

 

Idag finns två alternativ för basketspelare som vill ha tillgång till basket 2 ggr/dag under gymnasietiden – gå på NIU (Nationell Idrottsutbildning) eller RIG (Riksidrottsgymnasium). Två goda alternativ för drivna basketspelare.

Kungsholmen Basket vet att många önskar fler alternativ, t.ex. spelare som vill välja gymnasieskola helt utifrån akademiska studier eller spelare vars ambition kan vara ett-två extra träningspass i veckan men inte en ”all in”-satsning på basketen.

 

Upplägget blir att vi minst tre dagar i veckan erbjuder högsta nivå på baskettränare i centralt på Kungsholmen 06:30-08:00. Några spelare kör tre extra träningar á 90 minuter, andra spelare väljer att hinna med en timmes träning innan det är dags att duscha för att hinna till skolan.

Innehållet på träningarna läggs upp i samförstånd mellan tränare och spelare. Individuell teknikträning, teoretisk kunskap, fysisk träning och utveckling av psykosociala förmågor. Vi avser inte att kopiera innehållet på nuvarande NIU-utbildningar men många delar är i princip likadana.

 

Individuella upplägg ser vi som en självklarhet - anpassade efter skolarbete, sömn och återhämtning. Det är viktigt för oss att helheten fungerar på ett bra sätt även i mörkaste december.

Vi tror att majoritet studerar i innerstadsskolor för att minimera resvägar, men vi stänger inga dörrar för spelare oavsett gymnasium.

  

Att få tillgång till detta fantastiska upplägg är en större investering inte enbart sett till svett och tid, det är även en kostnadsintensiv träningsform då vi avser att hålla högsta kvalité. Vi ser över olika individuella alternativ och ser över om vi ska använda säsongsavgift eller ”per tillfälle” i klippkortsformat. Låt oss återkomma med mer detaljer inför bindande anmälan.

 

Tränare

Tränare på plats håller högsta nationella klass. Högutbildade och med stor erfarenhet av att fostra elitspelare. Spelare som går upp extra tidigt på morgonen för att träna förtjänar allra bästa tränare.

 

Träningshallar

Vi håller till i Kungsholmens gymnasium och/eller Konradsbergshallen för att ha nära till flertalet gymnasieskolor i innerstan.

 

Högstadieelever

Troligen kommer vi även att erbjuda denna träningsform för högstadieelever. Ni som är intresserade fyller i intresseanmälan på samma sätt som gymnasieelever men skriver er grundskolas namn på frågorna för gymnasieval.

 

Intresseanmälan

Vi börjar med att ta in intresseanmälningar för att få en överblick om antalet intresserade och för att kunna dimensionera tränarsidan. Även spelare som redan går på gymnasium är välkomna. Intresseanmälan är INTE bindande.

Här finner ni länk till intresseanmälan - https://goo.gl/forms/wDGJhHAB0woCJ7f62

OBS - vi garanterar samtliga spelare som gör intresseanmälan plats på "Basketgymnasium för alla" även om intresseanmälan inte är bindande. För er planering och ert gymnasieval kan det vara viktigt för er att veta att ni erhåller plats och vi kan därför med tydlighet säga att vi tar emot alla som vill vara med.

 

Vi är måna om att spelare stannar kvar i sin nuvarande förening och understryker att ingen spelare på ”Basketgymnasium för alla” tillåts byta förening till Kungsholmen Basket. Övergångar accepteras inte. Det är viktigt för oss i relationen till spelare, föräldrar, tränare och andra föreningar.

För mer information kontakta gärna Kungsholmen Basket på This is a mailto link eller ring Oskar Kotsalainen0735-330343.

 

 

Skribent: Kansliet
Epost: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info