Hoppa till sidans innehåll

P07 - recap från tre USM-omgångar

06 MAR 2022 18:52
P07 har varit med i tre omgångar i USM och är ni bland de 10 bästa lagen i Sverige och redo för omgång 4. Här läsvärt om deras planering och upplevelser hittills!
  • Skapad: 06 MAR 2022 18:52

P07´s USM-äventyr

 Våra förberedelser att spela USM började redan förra säsongen. Vi frågade andra lag i klubben som varit med om att spela USM om information och tidigare erfarenheter. När vi hade underlag vad ett spel i USM kan innebära kontaktade vi föräldrarna. Det är viktigt att även föräldrarna, inte bara spelarna, ställer upp för att varje omgång kostar en del pengar. Föräldrarna tillfrågades om de var beredda att ställa upp att arrangera, om vi skulle få en sådan uppgift, och att lösa logistiken för de gånger vi skulle spela i andra städer. Spelarna fick fortsätta träna fysik och kondition även om ”inomhussäsongen” var slut i samband med skolavslutningen. Spelarna ombads att hålla i gång även under ”semestern” för att komma förberedda för nästa säsong när vi skulle spela USM för första gången.

Första omgången skulle spelas i oktober i Danderyd. Viktigt att veta är att den första omgången är lite av ”alla lag oavsett ambitionsnivå får vara med” och man väljer i anmälan för första omgången om man vill möta lättare eller svårare motstånd. Vi resonerade att till slut (om vi tar oss till nya omgångar) så kommer vi möta de svårare lagen ändå så varför inte att ta det på en gång. Det ger oss erfarenhet, visar oss vilka saker vi klarar av och avslöjar vilka saker vi behöver förbättra för att kunna gå vidare. Vi mötte Danderyd, Hammarby Grön, och Malbas. Vi förlorade alla tre matcher men det gav oss facit vad vi behövde jobba på.

Till omgång två som spelades i Södertälje i december så gjorde vi vår läxa. Vi mötte SBBK (förlust), Östersund (vinst) och Alvik Vit (vinst). Andraplatsen i gruppen gav oss avancemang till nästa omgång. Denna omgång hade vi sjukdomar i laget men vi lyckades prestera bra spel som tog oss vidare. En liten notering, vi skulle ha arrangerat omgång två men klarade inte att hitta halltider för att kunna stå som värdar. Tråkigt, för både spelarna och framför allt föräldrarna var taggade att stå för arrangemanget. Lite syrligt säger vi tack till Stockholm Stad som har hängt med och byggt idrottshallar i takt med befolkningsökningen.

Inför omgång tre tog vi ett ”strategiskt beslut”. Man får inte jättelång framförhållning om vilka orter som kommer arrangera, förutom första omgången som var ca fem veckor innan. Vi visste vilka datum omgången i januari skulle spelas men inte vart. Vi tittade på listan över de lag som var kvar i tävlingen och bestämde oss att förboka några hotell i Skåne. Vår gissning var att vi kommer spela i Skåne eller Stockholm. Spelarna fick meddela i tid till skolan att de eventuellt skulle behöva ta en dag ledig om vi skulle spela borta och några föräldrar skulle ta ledigt från arbetet för att köra. Vi bestämde oss för att ta bilar i stället för att åka tåg eller flyga med tanke på Covid-problematiken. Vi kände att vi inte kunde lita på tåg- och flygavgångar samt att det skulle vara lättare att isolera någon/några vid sjukdom om vi åker med flera bilar.

Spelorten för omgång tre för vår del blev Trelleborg. Hotellet var bokat och föräldrarna var redo att köra. Vi åkte med fyra bilar. För att slippa gå runt på stan och leta matställen bestämde vi oss för att i förväg boka måltider på hotellet och vi kunde i stället använda tiden för att vila och ha taktikgenomgångar. Matcher mot Trelleborg (förlust), Alvik Grön (förlust) och Nässjö (vinst) resulterade i att vi hamnade på andra plats tack vare bättre inbördes målskillnad mellan oss, Trelleborg och Nässjö. Resan hem var riktigt spännande och det var inte bara pga. stormen Malik. Matchen mellan hemmalaget Trelleborg och Nässjö skulle spelas efter att vi lämnade Trelleborg på söndag förmiddag. Skulle Nässjö vinna med få poäng så skulle vi gå vidare. Hela tiden hade vi ”live uppdatering” från den ena bilen till de andra bilarna. De största Nässjö supportrarna fanns inte i Nässjö eller kvar i Trelleborg utan i de fyra bilarna som var på väg hem till Stockholm. När slutsignalen ljöd så var Nässjö vinnare i matchen men vi kom två med hjälp av inbördes resultatet.  Riktig kul resa! Alla spelare i laget var med, alla kom till samlingarna i tid, ingen behövdes väntas in eller tjatas på, inget spring på hotellet, vi hann med både att titta film på kvällen och ha taktikgenomgångar.

Nu är vi bland dom 10 bästa lagen i Sverige!

Nu håller vi på och förbereder oss för nästa omgång, omgång fyra, som kommer att arrangeras av Hammarby Basket i Farsta. Vi kommer möta Hammarby Grön, Spånga, Fryshuset och Högsbo. Innan det så kommer vi ha en lagkväll med mat där vi kommer titta på våra inspelade träningar. Vi kommer koncentrera oss på vårt eget spel, på detaljer som vi gör bra och vad kan vi göra bättre.

Äventyret är grymt värt! Tuffa basketmatcher, varje match gäller, möta andra lag från Sverige, utmanande för spelarna och tränarna att förbereda sig och prestera på matcherna!

Ses i Farstahallen den 18 - 20 mars!

H/laget p07

 

 

Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013.png

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info