Hoppa till sidans innehåll

Riksmästerskapen - hur gick det?

29 OKT 2020 10:07
  • Skapad: 29 OKT 2020 10:07

Här ett par rader som sammanfattar hur det har gått för våra lag i första omgången av RM. HU16, DU15 och HU15 har representerat Kungsholmen Basket.

Samtliga lag i 1:a omgången går vidare oavsett resultat så våra tre lag är alla vidare i RM. Nedan finner ni coachernas egna ord om omgången.

 

HU16

Kungsholmen Basket pojkar U16 spelade RM-omgång ihop med Lidingö, Sundsvall och Onsala.

KFUM Lidingö – Kungsholmen Basket 85-54

Lidingö är ett av Sveriges bästa P05-lag med många duktiga fysiska spelare. När de tar ledningen med 9-2 tog vi time-out #1 för att styra upp. "Spring hem ordentligt i försvar, sätt riktiga screens och cutta hårt om de spelar över". Vi började göra poäng, men de gjorde fler. En 1-3-1 zon och plötslig började vi äta in försprånget men det räckte inte. Lidingö det bättre laget och vi passade på att låta alla 12 spelare få speltid.

KFUM Sundsvall – Kungsholmen Basket 53-84

Hem, vila och god mat så var det dags igen 19:30 på kvällen för match mot Sundsvall. Coach Martin Hyberg hade scoutat matchen Sundsvall-Onsala på morgonen och vi bestämde oss för att plocka upp helplan man-man, vilket vi körde mer eller mindre hela matchen. Sundsvall jätteduktiga guard lät oss jobba, men vi skaffade oss kontroll på matchen och när våra 3-poängsskott började sitta drog vi ifrån mer och mer i protokollet.

Kungsholmen Basket – Onsala Pirates 76-78

Vi började med man-man helplan och la till att hålla deras #9 från bollen så mycket som möjligt. Som mest ledde vi med 15 poäng i första halvlek, vi roterade på många spelare och hade bra spel. För att förändra matchen gick Onsala över till en zon strax innan halvtid och vi kom ur rytmen. Matchen kändes ändå som våran ända in i sista perioden när deras #9 typ gjorde 10-0 på oss. Allt han gjorde blev mål och när vårt sista skott rullade ut står Onsala som vinnare. Riktigt surt för oss, men när vi såg hur glada Onsala var kändes det lite OK i alla fall.

/coach Kenneth Pernyer

 

DU15

Kungsholmen Basket U15 flickor spelade RM-omgång 1 i Östersund med Ockelbo, Östersund och Sundsvall. Det blev en ny och fantastisk upplevelse för tjejerna utifrån flera perspektiv. För första gången var tjejerna i 06 åldersgruppen, som består av två lag, tvungen att tävla om sin plats i laget för att representera klubben. Alla spelare kämpade hårt under uttagningarna och det blev ett stolt och hungrigt gäng som klev på tåget i fredags eftermiddag.

Trots det faktum att många av tjejerna inte hade spelat matcher ihop förut slog vi Ockelbo med 37 och Östersund med 58. Det ledde fram till sista matchen mot Sundsvall som alla visste skulle bli betydligt tuffare. Med 1,30 kvar låg vi under med 1 poäng. Anja Södergård sänkte en trea och då gick vi upp i ledning för gott och matchen slutade med en fyra poängs vinst. Tvillingsystern Stina Södergård ledde laget med 15, 14 och 12 poäng under turneringen samtidigt som alla 12 spelare bidrog till ett avgörande lagförsvar.

Alla matcher spelades i Östersunds sporthall med DJ, släckt arena under spelarpresentationer, eget omklädningsrum och även ett imponerade fruktkorg till spelarnas glädje. Tack Östersund Basket för en riktigt proffsig inramning. En bra start på RM äventyren.

Ockelbo Basket – Kungsholmen Basket 33-70

Kungsholmen Basket – Östersund Basket Ungdom 75-17

KFUM Sundsvall – Kungsholmen Basket 40-44

/coach Kevin Ryan

 

HU15

Skuru Basket – Kungsholmen Basket 34-43

Vi borde ha vunnit stort men vi hade svårt med enkla poäng och i och med att vi ville lägga fokus på att rulla igenom våra spel så förlorade vi mycket poäng från fast breaks. 

Växjö Ravens – Kungsholmen Basket 77-46

Långt lag så vi hade väldigt problem med returer. Stundtals spelade vi bra och i slutet, men vi fick inte igång någon rytm när vi mötte zonförsvar samt otur med avslut.

Arvika Basket – Kungsholmen Basket 42-62

Vi spelade bra och got the job done!

Blackeberg Vit – Kungsholmen Basket 56-47

Mycket bra match. Vi ledde stundtals men vi halkade efter på grund av riktigt starkt offensivt returtagande av Blacke och otur med enkla poäng. Vi hämtade igen till att ligga under med 4-6 poäng med hjälp av väldigt bra helplanspress och ökad intensitet. Tyvärr fick vi foulproblem och det räckte tyvärr inte hela vägen.

Flera spelare i laget har stor potential. Här fyra spelarprestationer:

Adrian visade prov på bra förståelse för pointguard och skapar oerhört mycket när han är aggressiv offensivt.

Alex är en giftig playmaker i fastbreaks och hugger dom flesta returer han går efter. Pålitlig försvarsspelare och har en positiv intensitet både offensivt och defensivt.

Sander är en naturlig scorer och hittar alltid luckor till korgen och är livsfarlig med bollen i fastbreaks. 

Elias är en allsidig spelare och har stor potential. Stark drive med ett bra förstasteg och tar kloka avslut.

Det vi som lag måste träna på är att få upp intensiteten i försvar och returer och utveckla spelförståelse i anfall så vi inte förlitar oss på våran individuella skicklighet som spelare. 

Det väldigt positiva med vårat lag är att vi är just individuellt skickliga, och i dom sekvenser det lossnar för oss och vi verkligen involverar alla på planen och jobbar med varandra så är vi ett riktigt bra lag.

/coach Vincent Wirff 

Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013.png

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info