Hoppa till sidans innehåll

Riksmästerskap och svenskt mästerskap för ungdom

16 OKT 2020 08:56
Kungsholmen Basket ställer upp med fyra lag vilket är ett all time record. Riksmästerskapen för U15/16 startar 16-18 oktober.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2020 08:56

FU15 (flickor 2006) tar en tur upp till Östersund, PU15 (pojkar 2006) spelar ute i Nacka och PU16 har sitt gruppspel på Lidingö.

 

FU15

F06 Eira och F06 Konradsberg spelar ihop för första gången. Det finns gott om individuell skicklighet och många spelare som kommer spela på högre nivåer i framtiden men två gemensamma träningar inför RM är inte "samspelsmässigt" det optimala. Coach Kevin Ryan står för urstarkt och positivt ledarskap.

Vi tror laget går vidare till vidare gruppspel senare med hjälp av gott försvar även om anfallsspelet ev. kan vara lite hackigt.

PU15

P06 var för ett par år sen en tunn och skranglig grupp där coach Susanne Glickman sen med tålamod och passion byggt upp laget till 20 spelare som älskar basket. I RM kommer de möta lag på högre nivå än de är vana vid så det blir möjligen en läropeng och nya erfarenheter. Coach Vincent Wirff och Max Olderius är oerfarna på denna nivå men det de saknar i erfarenhet väger de upp med sin energi och driv.

Kan laget skrälla och ställa till med lite oreda för andra lag - vi håller tummarna och i sina bästa stunder spelar de riktigt fin basket.

PU16

En riktigt stark grupp på papperet men inget som räds P05. Laget har haft en vansinnigt start utveckling det senaste året under coach Victor Holmberg. Laget spelar fysiskt, kliver inte undan och sätter ett tempo i matchen som är direkt obehagligt för motståndarna då det går fort fort fort.

Vi sticker ut hakan ordentligt och säger att om utifall och kanske allt klaffar att laget kan ta sig till Final 4 framme i vår. Laget har definitivt en högstanivå som håller för Final 4. Dock har de också en lägstanivå som är i lägsta laget ibland. Vi tror på laget.

HU17

Inget lag i Sverige lirar lika fin och härlig basket då dessa pojkar har vaknat på rätt sida. Trepoängsskytte av högsta klass samma dagar. I denna ålder räcker det inte med fint lir utan det behövs även centrimetrar och kilon och i de kategorierna är laget lite tunt. Coach Alican Köker har provat många olika försvarsvarianter första månaderna och högst troligen kommer det att bli en hel del taktik och trix nu i skarpare matcher. Henry Eriksson tillbaka från benbrott och kanske är matchformen inte riktigt på plats än men kapabel till 25 poäng själv i vilken basketmatch som helst.

Första gruppen med Malbas och Huddinge vilket är lag som de både vunnit och förlorat mot tidigare så det är helt klart en öppen grupp där allt kan hända. Inbördesmålskillnad kan vara det som fäller avgörandet. Vi vågar knappt tippa men vi lägger vår röst på HU17 självklart - känslan att de har något på gång som kanske kickar in lagom till dessa matcher.

 

VARMT LYCKA TILL ALLIHOPA!!

 

Från det första gruppspelet går alla lag vidare och det är "ranking" inför kommande grupper som avgörs av placeringar i första gruppspelet.

 

 

Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013.png

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info