Hoppa till sidans innehåll

TRE fullstora idrottshallar!!!

19 OKT 2021 15:11
TRE. TRE. TRE. Trippelhall byggs på Kristinebergshöjden. Flera generationer av barn och ungdomar ges bättre möjligheter för utövade av sin favoritsport.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2021 15:11

Tre idrottshallar i Kristineberg!!!

TRE. Nu är det klart. 

Vår enskilt viktigaste fråga sen vårt bildande - anläggningsfrågan. Om denna text i text skulle försöka fånga in antalet timmar, möten och tid som har lagts på att gå till beslut om tre idrottshallar så skulle detta inlägg bli oändligt låååååångt..

Kristinebergshöjden ska det byggas en trippelhall med tre fullstora idrottshallar bredvid Essingeleden nära Kristinebergs IP. I kvarteren omkring byggs kontor och bostäder, kontor och idrottshall blir samtidigt bullerskydd mot Essingeleden.

En trippelhall med tre fullstora hallar är en dröm för det lokala föreningslivet och särskilt Kungsholmen Basket. Vi är genuint glada för all lokal idrott som nu ges bättre förutsättningar genom att kommunen bygger och driver tre nya idrottshallar.

Projekt i denna storlek på dyr tomtmark i innerstan är extremt sällsynt och kommer flera generationer av barn och ungdomar till nytta. Det har aldrig någonsin tidigare byggts tre fullstora hallar i Stockholms innerstad för att ge perspektiv. Det kan inte nog understrykas hur stora de långsiktiga effekterna och möjligheterna nu blir för inomhusidrott på Kungsholmen. Framtidstro och vind i segel!

Vad menas med fullstor idrottshall? Idag finns ingen fullstor idrottshall på Kungsholmen, de tre större idrottshallarna Konradsbergshallen, Thorildshallen och St Erikshallen är inte nära att vara en fullstor idrottshall på 40*20 meter. Det blir en uppgradering som kommer märkas och uppskattas!

Ingen ek eller fladdermus i hela världen kan nu hindra det blivande "baskettemplet" på Kungsholmen såsom dessa i tidigare överklaganden visats hänsyn (möjligen rätt i sak men vi har större fokus på barn och ungdomar än träd och fladdermöss..).

Det ska vevas något varv till och ritas om på arkitektkontoret då projektet går från två idrottshallar till tre idrottshallar men vi vet nu ATT trippelhallen blir av. De tre inspirationsbilderna ska ses som skisser från och inte exakt utformning. 

Idrottsverksamhet står på tre ben – tränare, föräldrar och anläggningar. Alla dessa tre är helt avgörande för att skapa en fungerande helhet. Våra tränare är världsklass, föräldraengagemanget är så viktigt och uppskattat och nu ser vi hur ljuset i tunneln i anläggningsfrågan trängt sig ut ur tunneln och glatt studsar runt på Riddarfjärden dansandes och skrikandes ”Kungsholmen Basket går mot än ljusare tider!!”.

Det är många som ska tackas och lika många som ska kommas ihåg för evigt men det blir lätt fel att lyfta enskilda individer och organisationer i en så här stor fråga. Vi väljer att istället skriva TACK till alla det berör och ni vet att ni är många som har del i denna totala framgång. När vi träffas hoppas vi att våra leenden och ögon förstärker vårt TACK!

Vågar vi tro på invigning kring 2025?

Från botten av Kungsholmen Baskets hjärta – GRATTIS ALLA BASKETÄLSKARE - det här är det allra bästa som hänt vår gemensamma framtid!!

 

 

 

Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013.png

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info