Hoppa till sidans innehåll

Verksamhet 25 januari och tillsvidare - förhållningsregler covid

24 JAN 2021 12:32
Från måndag 25 januari tränar vi åter tillsammans och även inomhus på ordinarie träningstider.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2021 12:32

Från måndag 25 januari tränar vi åter tillsammans och även inomhus på ordinarie träningstider. Att vi tillåts betyder inte per automatik att vi ska göra det, som förening har vi ett fortsatt ansvar gentemot våra medlemmar. Våra coacher är fortfarande i en utsatt position då smittspridningen i Stockholm är fortsatt omfattande. 

Du som förälder har ett stort ansvar att säkerställa att barn med även det allra minsta symptom stannar hemma från våra träningar i respekt mot våra coacher. Om någon(!) i familjen visat symptom inom tre dagar före träning ska barnet stanna hemma från träning. Det är viktigt.

 

För lag som tränar inomhus från 25 januari

EJ tillgång till omklädningsrum. Ombyte sker hemma.

EJ föräldrar i hallarna, ej heller väntandes inomhus i entréer

EJ spel- eller kontaktmoment – för att minska kontaktytor mellan spelare

Handsprit i gemensam samling innan och efter träning

”En spelare en boll” – vi bedriver övningar såsom individuell dribbling och skott

Vi tar en vecka med individuella övningar innan vi ev. släpper på fullkontakt på träningar. Träningsmässigt är det (dessutom) klokt att smyga igång försiktigt efter sex veckor utan basketträning. Under veckan skickar vi ut hur vi bedriver träning efter 31 januari.

 

Födda 2005 och yngre

Tillåtet bedriva lagverksamhet inomhus.

Coach ger information hur laget tar upp sin träning.

 

Födda 2004 och U19

Tillåtet bedriva lagverksamhet utomhus med 8 personer samtidigt.

Coach ger information hur laget tar upp sin träning.

 

Seniorverksamhet

Tillåtet bedriva lagverksamhet utomhus med 8 personer samtidigt.

Coach ger information om laget tar upp sin träning.

 

Pandemilagen säger 1 person per 10 kvm. Eiraskolan (216 kvm), Essingeskolan (157 kvm), Klastorpsskolan (140 kvm), Kristinebergsskolan (242 kvm) och Kungsholmens grundskola övre (200 kvm). Övriga hallar +300 kvm. Idrottsförvaltningen sätter upp skyltar på varje idrottsanläggning om antalet som samtidigt får vistas i hallen.

Praktiskt exempel:

I Klastorpsskolan får 13 spelare och 1 coach vara på träning, övriga spelare tar en löprunda utomhus med en förälder på träningstiden. Lagets coach styr vilka spelare som gör vad då spelarantalet är större än tillåtet antal i hallen. Lagledare utser förälder som hjälper till med löprunda.

 

Vi har bett SBBF (Svenska Basketbollförbundet) om förtydligande och exemplifiering av deras allmänna råd och rekommendationer. ”Träningsmoment som innehåller spelmoment” är tillåtet samtidigt som vi har pandemilagen med 1 person per 10 kvm och de mer allmänna ”håll avstånd”.

SBBF tar nationella beslut som kan ge grönt ljus för verksamhet som lokalt i Stockholm inte är ok. Föreningen lyssnar in FHM, RF, SBBF, Idrottsförvaltningen, Smittskydd Sthlm och StBDF. Förenklat kan sägas att den av dessa sex som har ”starkast begränsningar” är det som gäller för oss. Utöver det tillkommer föreningens egna tolkningar och beslut.

Vi är ödmjuka inför att i närtid ändra förhållningssätt. Flera av oss ser kurvor med minskad smittspridning efter ett längre skollov och tomma arbetsplatser. Vi hoppas vi kan träna på en längre period samtidigt är vi redo för justeringar med kort varsel om läget förändras.

 

Vi understryker – våra coacher gör en vanlig säsong stora insatser för barn och ungdomar på Kungsholmen. Det sista året har de gjort så mycket mer än någon kan förvänta eller knappt föreställa sig. Ny info och nya regler med kort framförhållning har blivit ”den nya vardagen” samtidigt som det är en svår utmaning att hålla ihop lag i tider där spelarna inte tillåts att göra det de älskar mest – spela basket. Jag uppmanar varje föräldragrupp att ta initiativ för att stötta och underlätta för coacher i uppstart. Gör något litet – men GÖR det.

 

Individuella Utvecklingsplaner

Vi sjösätter ett projekt med individuella utvecklingsplaner. Födda 2009 och äldre erbjuds och uppmuntras att börja använda individuella utvecklingsplaner. Mer info på hemsida, anmälan öppen till 31 januari.

 

Hör gärna av dig med frågor eller funderingar till This is a mailto link så svarar vi så fort vi kan - vi är tillgängliga även helg och kvällstid nu i uppstart med stort informationsflöde. Vi anstränger oss för att få till en så smidig start som möjligt med våra +1 200 medlemmar!

 

 

Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd

 

 

2013-KLUBBEN

2013.png

Postadress:
Kungsholmen BBK - Basket
Oskar Kotsalainen, Hornsbergs strand 93
11215 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735330343
E-post: info@kungsholmenbask...

Se all info