Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Bowlingförbundet


Kinna BK och Kulladals BS F1 vann var sin viktig seger i kampen kring de övre strecken. Även tabelltrean Bulltofta tog en tung bortaseger men de var sedan chanslösa i sin andra bortamatch mot tvåan, Höganäs BC.
 
Hammarby toppar nu Norra gruppen före Merci, och i Södra är det Hallandia och Söder som följs åt. Det är inte så många omgångar kvar och det börjar hårdna kring kvalstrecken.
 
Spader Dam och Team X-Calibur har dominerat svensk dambowling de senaste åren, då dessa två lag har vunnit de elva senaste SM-finalerna. Både Spader Dam och X-Calbur vann ganska enkla vinster på lördagen mot Skrufscha respektive Cahoot..
 
I Nordallsvenskan toppar Bodens BS men Härnösandslaget Flash tampas för en kvalplats till elitserien. På lördagen vann Flash med 13-7 mot Piteå BK och ligger tvåa i serien efter Boden.
 
PBA Players Championships pågår just nu på den amerikanska proffstouren. Leder gör Jason Belmonte när endast Jesper Svensson är kvar av de svenska spelarna. Dock har Vimmerbysonen 300 poäng upp till stegfinal med 16 serier kvar.
 
Derbyhelg i Världens bästa liga bjuder på lokalrivalitet i Skåne, med Göta mot Kulladal, i Värmland med Bågen – Jösse och i Stockholm med B-K Eva mot Sundbybergs IK på Högdalen.
 

Nya klotregler

(2019-02-14 16:46)
Svenska Bowlingförbundet har beslutat att följa efter World Bowling och USBC i deras nya klotregler som förbundet antagit under det senaste året. - Det vi har beslutat är att de nya reglerna ska implementeras, säger styrelsens Carl Wikhede.
 

Nyhetsbrev februari 2019

(2019-02-14 14:34)
Nyhetsbrev februari 2019
 
Årets upplaga av världstourtävlingen Storm Lucky Larsen Masters kommer att spelas, den 29:e augusti till den 8:e september, i sundets pärla: Helsingborg på Olympia Bowling. - Sportsligt är det lite kul att komma till nya arenor, säger Martin Larsen.
 

BITS 2.0

(2019-02-13 13:00)
Under ordförandekonferensen visade Svenska Bowlingförbundets styrelsemedlem Ulf Johansson upp bitar av det nya IT-system som håller på att utvecklas. - Det ska vara klart till säsongsstart, säger Ulf Johansson.
 
Under ordförandekonferensen kom riksidrottsförbundets idrottsombudsman Carina Bäck och pratade om vikten av att skapa en trygg idrottsrörelse, och vilka risker det finns. - Vi behöver skydda våra barn och ungdomar, sa hon till konferensen.
 
Nu har tvåhandsikonen Jason Belmonte tagit sig upp bland de absolut största inom bowlingsporten efter att 35-åringen i helgen vann sin tionde majortitel på PBA-touren. - Det är galenskap, sa han själv till pba.com
 
Efter vissa diskussioner under helgens ordförandekonferens kommer en ny enkät gällande krisen i svensk dambowling att skickas ut. Det var en av många saker som diskuterades i helgen. - Det har varit två bra dagar, sa ordförande Peter Tidbeck.
 
När krutröken skingrats efter sista slaget i seniortouren i Nässjö hade finalens fyra spelare placerat sig mellan 216 och 211. Hemmaspelaren Teddie Jönsson från Pondus var den som kunde lyfta segerbucklan.
 

Bowla hela livet-ligan

(2019-02-09 18:00)
Nu lanseras Svenska Bowlingförbundet nya liga för alla som vill börja tävla i bowling, för de som vill spela mer, eller spela mindre: Bowla hela livet-ligan. - Det här kan vara en jättebra rekryteringsplattform, säger Michael Granström.
 

Klicka på bilden ovan för information och resultat för Kustslaget.

 

 

 

Postadress:
Kustens Pensionärsklubb - Bowling
Jan-Eric Lindquist, Fruängsgatan 56 A
61130 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0705349506
E-post: janeric.lindquist@gmail.com

Se all info