Hoppa till sidans innehåll

Klubbens historia


1972 köpte trädgårdsmästaren i byn en fjordhäst som hette Eide till sina flickor. Eide inackorderades på  Lundsgård där han bodde ihop med en kviga som hette Blenda. Eide blev mycket populär hos barnen i byn och det blev nödvändigt att skaffa ytterligare en ponny för att hjälpa Eide med s k ledrundor som var ursprunget till nuvarande lektioner.

Det blev början till Kvibille Ridklubb som sedan bildades 1973. Eide fick sällskap av shetlandsstoet Platina och ganska snart utökades stallet med ytterligare två ponnyer som klubben hade på foder, Trojka och Tricola. I byn bodde då en f d kavallerist som kunde hästar och ridning och fick intresse för klubben. Han tog hand om ridlektionerna och köpte en ridhäst som hette Addison J:r. Han var en duktig instruktör som höll igång ridverksamheten själv de första åren. Så småningom, i takt med att ekonomin tillät det, köptes egna ponnyer till klubben.

I början skedde all ridning ute - i ur och skur- på en ridbana en bit från stallet. Numera finns en stor fin ridbana intill stallet. Sedan 1992 finns även ett ridhus där vi rider på vintern och vid dåligt väder. Många ryttare och ponnyer har passerat klubben genom åren. Störste trotjänaren har varit ponnyn Petter Macajo. Han föddes 1968 och firade 1998 30 år i klubben med morotstårta! Klubben har bl a också sålt C-ponnyn Naicy till Siri Ek som sedan fick stora framgångar med henne. Naicy blev bl.a. Sveriges sjätte bästa hopponny 1998 och vann Prins Carls Philips pris i Globen.

 

Klubben idag

Klubben idag har ca 120 medlemmar och stallverksamheten är uppbyggd på ideell verksamhet. Varje ponny har en skötare vars familj tar hand om stallet vissa helger, har en stalldag i veckan, arbetar med tävlingsverksamhet, materialvård osv. Våra skötare får tävla och träna med sin respektive ponny, och tanken är att det ska kännas som att ha en egen häst i så stor utsträckning som är möjligt. 

De stora besluten om klubben styrs av styrelsen, och vi har även en ungdomssektion som är med och hjälper till för att få gemenskapen mellan medlemmarna att växa. Vi har i dagens läge 14 hästar i stallet, varav 6 tillhör ridskolans verksamhet.

 

Klubbmästare

I hoppning har vi haft följande klubbmästare:

2012     Ella Svensson - Irish Liberty (B)

2010     Elin Svensson - Foibos Apollon (C)

2009     Jonna Mared - Lime Light (B)

2008     Elin Svensson - Foibos Apollon (C)

2007     Jonna Mared - Lime Light (B)

2006     Sara Mared - Stackarps Melissa (C)

2005     Erika Svensson - Donna Karen (B)

2004     Malin Lundström - Chilli Pepper (C)

2003     Johanna Rääf - Yellow Queen (D)

2002     Therese Öberg - Rainbow (C)

2001     Therese Öberg - Rainbow (C)

2000     Ida Ledel - Tjabo (C)

1999     Therese Öberg - Rainbow (C)

 

I dressyr har vi haft följande klubbmästare:

2009     Moa Lövestedt - Avanti (D)

2008     Frida Wennberg - Don Quijote (C)

2007     Moa Lövestedt - Hagens Nimona (D)

2006     Amanda Liljedahl - Sturevallens Filurann (C) och Moa Lövestedt - Hagens Nimona (D)

2005     Amanda Martikainen - Rainbow (C)

2004     Caroline Gustafsson - Diamant (C)

Uppdaterad: 23 OKT 2015 18:14 Skribent: Lars Quander
 
 
transportcentralen logga

 
emin-logo
 
Sarwes sadelmakeri
 
Hööks logga
 
logo_agria_small
 
ncc logga

Postadress:
Kvibille RK - Ridsport
Annika Eriksson, Björkevivägen 2
30578 Kvibille

Besöksadress:
Lundsgård
30578 Kvibille

Kontakt:
Tel: 03556303
E-post: This is a mailto link

Se all info