Hoppa till sidans innehåll

O'Tanum


Kvillebyns Sportklubb tillsammans med tidningen Veckovis presenterar O’Tanum.

O’Tanum betyder orientering i Tanum i Veckovisa doser.

Klicka här för att öppna denna sida i PDF-format

Den varmaste sommaren på flera hundra år verkar ha blivit mer normal nu. Dessa temperaturer passar mycket bättre för orientering än vad de gjorde i juli månad, så därför får alla som ännu inte orkat/hunnit med O’Tanum i sommar chansen till en extra dos för att hinna med att hitta våra kontroller i och runt Tanumstrand, Tanumshede och Hamburgsund. Kartor finns att ladda ner här nedan, tryckta kartor finns hos Tanumstrand, Grebbestads Infocenter, Sportshopen Rörvik och Sparbanken Tanum eller leta fram dina sparade Veckovis. Du får fram till och med 9 september på dig att skicka in dina kontrollkoder för att delta i utlottningen av priser från Swedemount.

Missa inte kommunens kanske roligaste och mest prestigelösa motionsarrangemang!

Kvillebyns SK ger dig också möjligheten att få hjälp av rutinerade orienterare tre onsdagkvällar klockan 18 framöver på respektive O’Tanum-ort hitta kontrollerna:

22 augusti        Tanumstrand, gräsplanen
29 augusti        Tanumshede, Sparvallen
5 september     Hamburgsund, Skäret-Strandvägen

 

O’Tanum är ett motionsarrangemang som pågår hela sommaren i form av orienteringskontroller av olika svårighet (från placering i gathörn till ett kort stycke in i terrängen i närområdet. Kontrollerna (totalt ca 60) kommer att vara utplacerade i tätorterna Grebbestad och Tanumshede och i terrängen alldeles i närheten av dessa samt i området runt Tanumstrand och Sportshopen i Rörvik till och med 31 augusti. Vi startar med ett område per vecka. En del (ungefär halva) av respektive karta med markerade kontroller publiceras på en sida i Veckovis. Första kartan kommer i Veckovis onsdagen den 11 juli enligt följande schema.

11 juli Tanumstrand [Visa karta]

18 juli Hamburgsund [Visa karta]

25 juli Tanumshede [Visa karta]

Hela kartan med samtliga kontroller kommer att kunna laddas ner från vår hemsida samtidigt som publiceringen i Veckovis. Här kommer också information och tips om O’Tanum och orientering att finnas. Kartorna kan också hämtas hos Sportshopen, Rörvik, Tanumstrand och Info Center Grebbestad. Kontrollerna kan tas i valfri ordning och när man vill fram till sista augusti. De är markerade med en dekal 60x90 mm stor dekal:

Kontrollmarkering
Kontrollmarkering
Passa kartan
Passa kartan
Rött till rött
Rött till rött

Skriv ner kontrollnummer och bokstavskod och maila till This is a mailto link eller SMS:a 0739400242. Varje inskickad rätt kontrollkod ger dig en lottandel i vårt lotteri där vi lottar ut priser bland samtliga deltagare som registrerat sig. Vi vill gärna att du registerar dig även om du bara tar några få kontroller, för att vi ska få veta hur många som deltager. Hör också väldigt gärna av dig med synpunkter och om du tror att någon kontrollmarkering har försvunnit.

Hur man orienterar!

Här är en länk till många tips: www.orientering.se/sa-funkar-orientering/

Observera att i O’Tanum använder vi så kallade sprintkartor som skiljer sig väldigt marginellt från terrängkartan beskriven här. Karttecknen för små vägar och stora stigar samt byggnader skiljer sig lite grann, så studera teckenförklaringen på våra kartor.

Ett av de viktigaste momenten i orientering är att passa kartan, vilket innebär att man vrider den så den passar till terrängen, ungefär som en pusselbit. Kartans norr (som är uppåt på kartan) skall peka mot terrängens norr när man läser kartan. För att underlätta detta så använder vi en röd rand i kartans överkant som kompassens röda nordpil skall peka mot (se bilder ovan).

Våra sponsorer:

Veckovis

 

 

Uppdaterad: 19 AUG 2018 22:09 Skribent: Aron Hugoson
Epost: This is a mailto link

Bg 751-7121

Bg medlemsavg 5639-4117

 

 

EventorBanner136x32_3

 

logga2

 

text

Postadress:
Kvillebyns SK - Orientering
Magnus Danielsson, Porslinsgatan 2
45795 Grebbestad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info