Hoppa till sidans innehåll

O'Tanum


Kvillebyns Sportklubb tillsammans med tidningen Veckovis presenterar O’Tanum.

O’Tanum betyder orientering i Tanum i Veckovisa doser.

 

I år finns kartorna endast i Veckovis pappertidning och digitala tidning.

 

Missa inte kommunens kanske roligaste och mest prestigelösa motionsarrangemang!

Hela kartan med samtliga kontroller kommer att kunna laddas ner från vår hemsida samtidigt som publiceringen i Veckovis. Här kommer också information och tips om O’Tanum och orientering att finnas. Kontrollerna kan tas i valfri ordning. De är markerade med en dekal 60x90 mm stor dekal:

Kontrollmarkering
Kontrollmarkering
Passa kartan
Passa kartan
Rött till rött
Rött till rött

 

Skriv ner kontrollnummer och bokstavskod och maila till This is a mailto link eller SMS:a 0739400242. Varje inskickad rätt kontrollkod ger dig en lottandel i vårt lotteri där vi lottar ut priser bland samtliga deltagare som registrerat sig. Vi vill gärna att du registerar dig även om du bara tar några få kontroller, för att vi ska få veta hur många som deltager. Hör också väldigt gärna av dig med synpunkter och om du tror att någon kontrollmarkering har försvunnit.

Hur man orienterar!

Här är en länk till många tips: www.orientering.se/sa-funkar-orientering/

Observera att i O’Tanum använder vi så kallade sprintkartor som skiljer sig väldigt marginellt från terrängkartan beskriven här. Karttecknen för små vägar och stora stigar samt byggnader skiljer sig lite grann, så studera teckenförklaringen på våra kartor.

Ett av de viktigaste momenten i orientering är att passa kartan, vilket innebär att man vrider den så den passar till terrängen, ungefär som en pusselbit. Kartans norr (som är uppåt på kartan) skall peka mot terrängens norr när man läser kartan. För att underlätta detta så använder vi en röd rand i kartans överkant som kompassens röda nordpil skall peka mot (se bilder ovan).

 

Våra sponsorer:

Veckovis

 

 

Uppdaterad: 27 JUN 2019 16:23 Skribent: Aron Hugoson
Epost: This is a mailto link

Bg 751-7121

Bg medlemsavg 5639-4117

 

 

EventorBanner136x32_3

 

logga2

 

text

Postadress:
Kvillebyns SK - Orientering
Magnus Danielsson, Porslinsgatan 2
45795 Grebbestad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info