Hoppa till sidans innehåll

Dog Lovers Against Corona

08 APR 2020 15:15
I dessa "Coronatider" lanserar draghundföreningen Lag 42 Team Sollefteå draghundaktiviteten Dog Lovers Against Corona – aktivitetsdag den 30 maj
  • Skapad: 08 APR 2020 15:15

I dessa “Coronatider” är det viktigt att vi följer råd och rekommendationer att inte träffas - men det är samtidigt viktigt att vi är ute i friska luften och rör på oss och tränar med våra hundar. Därför lanserar draghundföreningen Lag 42 Team Sollefteå draghundaktiviteten Dog Lovers Against Corona.

Lördagen den 30 maj “samlas” vi därför virtuellt och kör drag med våra hundar!

Hur då?

Jo, alla kör en bana på 3,2 km på hemmaplan med sin/sina hundar i valfri barmarksstil (canicross, scooter, bike eller vagn).

Ta gärna en bild eller filmsnutt som får publiceras på arrangemangets facebooksida, ange vart i landet du kört, vilken barmarksdisciplin du använt, vad du själv och hundarna heter samt vilken tid ni har kört på.

Men kom ihåg: Vi ska INTE träffas på riktigt, var och en kör själv hemma men rapporterar in sitt deltagande som vi kan sprida via sociala medier. På så sätt är vi ändå tillsammans!

Den här aktiviteten genomför vi i draghundföreningen Lag 42 Team Sollefteå sista helgen i maj när vi normalt skulle ha genomfört vår barmarkstävling Sollefteå Summer Race 2020 vid Resele elljusspår. Den tävlingen hoppas vi kunna genomföra den 19-20 september i stället och i samband med det kommer vi att uppmärksamma aktivitetsdagen 30 maj ”Dog Lovers Against Corona” med utlottning av lite hederspriser bland dem som meddelat att de ”deltagit” i Dog Lovers Against Corona den 30 maj.

Aktiviteten är helt kostnadsfri. Däremot är det många hundföretag som har det kämpigt ekonomiskt just nu.  Därför kan du gärna skänka en valfri ”deltagaravgift” till något hundföretag i din närhet.

Tillsammans ska vi stötta samhället i kampen mot Corona – tillsammans utan att träffas ska vi fortsätta att arbeta med våra älskade hundar. Dog Lovers Against Corona!

www.facebook.com/DogLoversAgainstCorona

För mer information:
Erik Löfgren, Lag 42 Team Sollefteå
Telefon 073-0261442
E-post This is a mailto link

Skribent: Susanna Löfgren Ahokas
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Lag 42 Team Sollefteå - Draghundsport
Camilla Eklund Engvall, Västgranvåg 330
88191 Sollefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info