Hoppa till sidans innehåll

”Prova-på-hundspann” för barn och ungdomar

31 MAR 2021 18:48
Lag 42 Team Sollefteå har den här ”Coronavintern” arrangerat ”prova-på-aktiviteter” för barn och ungdomar när alla tävlingar ställts in. Aktiviteten ”Prova-på-hundspann” har arrangerats på sex olika platser i Mellannorrland med över 150 deltagare.

  • Skapad: 31 MAR 2021 18:48

Draghundföreningen Lag 42 Team Sollefteå har ägnat den här konstiga ”Coronavintern” till att arrangera ”Prova-på-aktiviteter” för barn och ungdomar när alla tävlingar och utställningar ställts in.

För att kunna finansiera aktiviteterna sökte och fick föreningen ett riktat föreningsstöd för coronaanpassade aktiviteter av Sollefteå kommun. Tack vare det fick de möjlighet att arrangera fem ”pröva-på-dagar” på olika platser för barn och ungdomar med ”Coronaanpassade grupper”.

Totalt har över 150 barn och ungdomar fått kontakt med polarhundar och draghundsport tack vare de här aktiviteterna, något de inte kunnat göra annars. Delaktiga som instruktörer på aktiviteterna har föreningens egna ungdomar varit – något som varit lärorikt även för dem!

Deltagande barn och ungdomar har varit i åldrarna tre till 19 år. De allra minsta har fått åka i hundsläden och de lite större har fått pröva på att köra själva.

  • Normala vintrar är vi ute på olika draghundstävlingar varje helg så här års, men på grund av Coronapandemin är allt inställt och då vill vi i stället slå ett slag för draghundsporten och ge barn och ungdomar chansen att testa, säger Anton Fahlén, ungdomsansvarig i draghundföreningen Lag 42 Team Sollefteå.

För att kunna finansiera aktiviteterna sökte och fick föreningen ett riktat föreningsstöd för coronaanpassade aktiviteter av Sollefteå kommun. Tack vare det har föreningen fått möjlighet att arrangera fem ”pröva-på-dagar” på olika platser för barn och ungdomar med ”Coronaanpassade grupper”.

  • Vi som gör det här gör det helt ideellt i vår förening, men tack vare bidraget kan vi bjuda på korv, obo’y och kaffe till alla deltagare och det var mycket uppskattat, säger Anton.

Prova-på-dagarna har arrangerats på tre platser i Sollefteå kommun (Spannsjön, Västvattnet och Resele), timrå samt i Vilhelmina.

  • Draghundsport, oavsett om man kör hundspann eller åker skidor, är en lämplig aktivitet där vi kombinerar friluftsliv, naturupplevelser, friskvård och umgänge med djur, säger Anton.

Draghundsport, oavsett om man kör hundspann eller åker skidor, är ju som vi alla vet en lämplig aktivitet där vi kombinerar friluftsliv, naturupplevelser, friskvård och umgänge med djur. Därför känns det extra viktigt att kunna göra det för barn och ungdomar en vinter som den här när det inte finns så många aktiviteter på grund av coronapandemin.

Text och bild Erik Löfgren

Skribent: Erik Löfgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Lag 42 Team Sollefteå - Draghundsport
Camilla Eklund Engvall, Västgranvåg 330
88191 Sollefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info