Hoppa till sidans innehåll

Lagga Fältrittklubb


Lagga logga

För att driva klubbens verksamhet krävs kunnig personal och en kompetent, väl sammansatt styrelse samt sist men inte minst engagerade medlemmar. Klubben köper medlemmarnas uppsuttna ridlektioner för varje termin av ägaren till anläggningen, vilket innefattar ridhushyra, hästhyra och ridlärare. För att säkra god kvalitet kravställs efterlevnad av och vidareutveckling inom gällande lagar och SvRF:s regler och förhållningssätt samt klubbens stadgar.

Vid sidan av terminslektionerna genomför klubben en mängd olika aktiviteter både i praktik och teori utifrån teman hästkunskap, ridlära och ledarskap löpande under året. Stående aktiviteter på plats i anläggningen under året är till exempel: Teori för nybörjare i anslutning till deras lektioner de två första terminerna, schemalagda stallvärdar, ledare på uppsuttna lektioner, skötarutbildningar, Grönt kort-utbildning, ULK/FULK-utbildning, Vi i stallet-tävling, lokala tävlingar, klubbtävlingar i dressyr, hoppning, WE och hästkunskap, deltagande i kommunens olika projekt för ungdomar, stallfritids (ålder 6-15) på alla lov, ryttarutveckling genom prestationssamtal och coachning kring att sätta mål med sin ridning, digitala fys-träningar, teoripass på olika teman, stallrallyn, tömkörning, löshoppning och egen-häst-dagar. 

Klubben är även aktiv på sociala medier. Detta dels för att kunna nå ut till medlemmarna i form av anmälan till olika aktiviteter, dels i ett utbildande syfte. Ungdomssektionen lägger ofta upp olika utmaningar till medlemmarna att genomföra och sedan använda sig av olika hashtags för att visa upp sina kunskaper. Även Youtube används av klubben för att visa upp och på så vis kunna inkludera fler medlemmar vid exempelvis julavslutningar och teoritävlingar.

Klubben har också en aktiv ungdomssektion som alla medlemmar under 26 år är med i. Ungdomssektionen har en egen styrelse (USS) och de duktiga ungdomsledarna ser till att det nästan alltid är något på gång för medlemmarna. USS ordnar skötarmöten, föräldrakurser och det mesta som hör till hästar och ridning men höjdpunkterna är nog ”mysryshelgerna” med övernattning på ridskolan.

För närvarande är vi cirka 200 medlemmar i klubben.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:57 Skribent: Sofie Åkerblom

 

Postadress:
Lagga Fältrittklubb - Ridsport
Maria Ahrgren, Stora Berget
74193 Knivsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@laggafrk....

Se all info