Hoppa till sidans innehåll

Stallvärd på Lagga


Vill du vara med och hjälpa till i stallet och samtidigt lära dig mer om hästar och om hur ridskolan fungerar? Nu kan du anmäla dig till att vara stallvärd på Lagga. Som stallvärd hjälper du till med lite olika saker beroende på vilket pass du skriver upp dig på, men i det stora hela innebär du att du utifrån de arbetsuppgifter som finns tar lite extra ansvar i stallet. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet från att ha varit stallvärd hos oss men du behöver våga ta för dig och kunna hantera hästarna.

För att vara värd finns det ingen övre eller undre åldersgräns men du behöver kunna hjälpa andra med hantering av alla hästar, leda alla typer av hästar och ta eget ansvar. Om du är osäker på om du kan anmäla dig som stallvärd så fråga din ridlärare. Du är självklart välkommen att hjälpa till i stallet även om du inte är stallvärd! Du kan även höra av dig till Mia på 0703319209 om du vill vara med och hjälpa till i stallet under dagarna på vardagarna, det finns alltid saker att göra på ridskolan. Om du är under 18 år behöver dina föräldrar självklart ha vetskapen om att du har signat upp dig som stallvärd.

Det finns tydliga instruktioner på vad som ska göras vilka dagar, när och hur. Uppgifterna finns att se både i sadelkammaren och under länken nedan. Som stallvärd ansvarar du tillsammans med de andra värdarna att uppgifterna blir gjorda och bidrar på så vis till att både hästar och elever mår bra på ridskolan. Det är viktigt att ni som är stallvärdar håller en god dialog med varandra så att det inte blir några missförstånd.

För att andra ska se att det är du som är stallvärd för dagen behöver du ha på dig en reflexväst som det står ”Stallvärd” på, västarna finns att hämta i sadelkammaren.

Du kan anmäla dig till flera datum samtidigt. Du behöver vara i stallet under hela passet, men skulle du av någon anledning behöva komma senare eller åka tidigare behöver du meddela detta i förväg. Kom ihåg att om har anmält dig som stallvärd så måste du höra av dig om du av någon anledning inte kan komma. Självklart ska du stanna hemma om du känner dig sjuk. Eventuella återbud meddelas till Lisa.

Tack för att du vill vara stallvärd! Din hjälp möjliggör att Eva och Åke Öberg äntligen får ledigt från stallet på helgerna! :) 

För att anmäla dig som stallvärd skriv till Lisa Pettersson på 0707388752 eller på Messenger.

 

Du hittar schemat här!

Du hittar de aktuella sysslorna här!

Uppdaterad: 18 AUG 2021 18:50 Skribent: Sofia Andersson
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lagga Fältrittklubb - Ridsport
Maria Ahrgren, Stora Berget
74193 Knivsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@laggafrk....

Se all info