Hoppa till sidans innehåll

Vi lägger ner pappersinsamlingen

10 JUL 2020 21:49
Laholms IF har i många år haft insamling av returpapper som en inkomstkälla till föreningen. Från och med september slutar vi med det.
  • Skapad: 10 JUL 2020 21:49

En enig styrelse i Laholms IF Orienteringsklubb har fattat följande beslut: 

"Tillsammans med Träningsverket och Laholms IF Friidrott har vi under många år samlat in papper åt företag varje månad. Vi har tagit hand om fyra tillfällen var under året.

De andra två föreningarna har nu hoppat av pappersinsamlingen. Detta innebär för oss att om vi väljer att fortsätta så måste vi samla varje månad.

Diab som betalt mest vill inte fortsätta. Totalt sett har det blivit allt mindre lönsamt att samla in pappret.

Vi bestämmer att vi lägger ner pappersinsamlingen eftersom det blir mycket arbete med att ha insamling varje månad. Istället lägger vi mer tid på att arrangera orientering.

Som det ser ut nu kommer vi att få ta en större del av ansvaret för Hallandpremiären och Hallands 3-dagars då OK Lindéna inte kan ta så stor del som tidigare. Vi kan också tänka oss att arrangera fler träningar som närtävlingar vilket generar mer i inkomst.

Alla i styrelsen tycker att den formen av arbete som också bidrar till orienteringens utveckling är mycket trevligare än att samla papper."

Sista insamlingstillfället blir lördagen den 1 augusti.

Laholms IF Orientering tackar alla medlemmar som som ställt upp ideellt genom åren och företagen som valt att anlita oss och bidragit till intäkter till vår förening. 

Roger Nilsson, ordf, Britt-Marie Magnusson, vice ordf, Ingrid Johansson, Kerstin Seger, Roine Schölin, Fredrik Magnusson, suppleant.

Skribent: Fredrik Magnusson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Laholms IF OK - Orientering
Fredrik Magnusson, Dragongången 13
31236 Laholm

Kontakt:
Tel: 0705196992
E-post: fredrik@laholmorient...

Se all info