Hoppa till sidans innehåll

Måndagsturen


MÅNDAGSTUREN 2017 kommer också att arrangeras av Lammhultcyklisterna i Växjö.

Måndagsturen startar i April

Plats: Stortorget utanför Residenset
Vid frågor: This is a mailto link

 

Som nybörjare kan det vara klokt att välja någon av de grupperna med lägre hastighet så att man får känna på och lära sig hur det är att cykla i grupp. Sen när man känner sig mer säker så är det bara att flytta upp en grupp om man känner för det. All cykling på Måndagsturen sker på egen risk så kontrollera hur era försäkringar ser ut. 

----

 

Måndagsturen är som namnet låter en träning som går på måndagar, träningen startar klockan 18:00 med samling några minuter innan. Vi har krav på att man har godkänd cykelhjälm för att få deltaga.

Upplägget för träningen är att cykla en bestämd runda om 5-7 mil i olika fartgrupper. Du kan titta på rundan om 5 mil och rundan om 7 mil. Det är de rundorna som skall användas förutom av frifartsgruppen som kör en längre runda på vissa sträckor.

Uppdelningen i fartgrupperna brukar vara:

Fri fart, 36 km/h, 34 km/h, 32 km/h, 30 km/h, 28 km/h, 26 km/h

 

Varje grupp bör inte vara större än 16 personer, med en utsedd ledare i gruppen. Gruppen ansvarar för att samtliga som startar är med in på slutet, alltså man cyklar inte ifrån någon som blir trött eller får mekaniska problem. Blir man trött kan man säga till gruppledaren att man släpper och ta det lugnt tills gruppen som kommer efter kommer ifatt.


Det är inget krav på att vara medlem i Lammhultcyklisterna för att få deltaga på denna träningen, men visst är det roligt att stödja en förening som annordnar detta träningstillfälle.

Uppdaterad: 12 MAR 2018 19:47 Skribent: Peter Samuelsson

 

Postadress:
Lammhult Cyklisterna - Cykel
Christer Elmesand, Toftasjövägen 167
35272 Växjö

Kontakt:
Tel: 0709669081
E-post: This is a mailto link

Se all info