Hoppa till sidans innehåll

Bli delfodervärd!


Vill du gärna ha egen häst, men känner att tid eller pengar inte riktigt räcker till? Passa på att bli delfodervärd! 

För 550 kr/månad får du möjlighet att känna på en "light-version" av hästägandet. Du får rida självständigt två gånger/vecka (minst ett pass ska ridas ute), vara med på en extra ridlektion i månaden, får företräde till just din delfodervärd på blåbärshoppning, lingondressyr och klubbtävlingar samt ingår i stalltjänstsystemet (endast ett kvällspass i månaden) där du lär dig mycket genom att sköta hästar och stall, medan ridskolan står för kostnaden av utrustning, strömedel, foder, veterinärkostnader, hovslagare samt försäkringar. Om din delfoderhäst skulle bli sjuk eller halt erbjuds du rida en annan häst den perioden.

För vissa räcker inte tiden med till ovan, och då finns det ett alternativ till. För 275 kr/mån rider du ett enskilt pass/vecka (ute om väder och vind tillåter) och har ett kvällspass (intag/kvällsfodring) i månaden.

Priset för att vara delfodervärd är lågt, för att vi ser ett mervärde i att ha delfodervärdar som får lära sig med om hästhållning och som hjälper till med kvällspass samt håller ett extra öga på sin delfoderhäst på helgen. Att vara delfodervärd är ett ansvar, som vi vill att ni tar på största allvar och med hästens bästa i fokus.

Vill du bli delfodervärd, prata med din ridlärare! 

Följande riktlinjer är framtagna och gäller från och med 1 april 2019.

 • Du får endast rida under fredag eftermiddag fram till och med kl 19.00 och/eller lördag förmiddag (kl 8-14) när personal är på plats. Om inte annat gjorts upp med ridskolechef.

 • När du har ditt kvällspass ska du visitera din häst och lämna in en visiteringsrapport till ridskolechef. Detta är ett lärande tillfälle.

 • Det är förbjudet att under några som helst omständigheter rida din häst fler tillfällen än ditt avtal säger.

 • Det är förbjudet att under några som helst omständigheter rida fler hästar än din delfoderhäst.

  Detta beror på att:

  - Vi har en träningsplan för varje häst utefter dess utbildningsnivå, belastning i veckan, hälsostatus. Vissa hästar behöver fler dagar på sig till återhämtning än andra.

  - Av säkerhetsskäl. Du har fått den delfoderhäst som ridlärare anser att du klarar av att rida. Andra hästar kan ha fuffens för sig som du inte känner till. Tänk om någonting händer dig när du rider en häst som vi inte har godkänt!

 • Överträdelse leder till en varning. Vid ev andra överträdelse har du förbrukat din rätt att vara delfodervärd och vi river delfoderkontraktet med omedelbar verkan.

Bilaga till delfoderkontrakt.pdf

Delfoder nya riktlinjer 1 april 2019.pdf

Uppdaterad: 08 SEP 2018 12:24 Skribent: Sara Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Lammhults ridklubb
Tfn Sara Nilsson/Lihna Eriksson 072-3286211

Nås lättast:
måndag-tisdag, fredag kl 8-12
onsdag-torsdag kl 14-16

Tfn Åsa Svensson 070-3479526

mailadress: This is a mailto link

Det går alltid att skicka sms och mail, så svarar vi på så fort vi kan!

Swish
Tävling 1235820170
Cafeteria 1230194647
Manegeavgift 1235730353

BG: 504-8004

Vi ligger ca 8 km utanför samhället Lammhult, söderut längs väg 30. 

Sponsorer:

Vanille Häst & Hund.jpg

Postadress:
Lammhults RK - Ridsport
Slätthult
36394 Lammhult

Kontakt:
Tel: 0723286211
E-post: This is a mailto link...

Se all info