Hoppa till sidans innehåll

Ridlektioner och träningar


Ridlekis 60 min, max 8 elever/grupp

Ridlekis är den naturliga vägen in på ridskolan och är öppen för barn från 4 års ålder. 

Upplägget på vårat ridlekis är att gruppen delas på två. Halva gruppen rider och andra halvan har hästkunskap. De byter i halvtid.

Vid återbud, så gruppen är på 5 elever eller mindre rider alla tillsammans, med EN huvudinstruktör och en medhjälpare. Dessa följer samma upplägg som ovan, dvs rider halva lektionen och har hästkunskap halva lektionen.

På ridlekis ska eleverna lära sig de grundläggande kunskaperna kring hästens beteende, säker med häst och grundläggande ridlära. Ridinstruktören får mer tid till varje elev i ridhuset, samt att vi bara behöver använda de absolut bästa nybörjarhästarna i rätt storlek! Ridlekis är i första hand på lördagar, i fasta grupper. Andra dagar/tider kan förekomma om det är högt tryck på platserna. Hur länge eleven stannar i ridlekis, beror på ålder och mognad. Flytt till ordinarie ridgrupp görs i dialog med målsman. 

Huvudinstruktörer för ridlekis är Alice Hult, med medhjälpare Hugo Edenvärn och Matilda Sköld.

Ordinarie ridgrupp 45 min, max 8 elever/grupp

Hit flyttar sedan eleverna från ridlekis, när vi känner att de är mogna för det. Här kan eleverna iordningställa sina hästar själva, med viss handledning vid behov. De ordinarie grupperna följer schemat över dressyr, förberedande hoppning, hoppning, hästkunskap. Hästarna leds in i stallet emellan grupperna, för att säkerställa säker hästhantering. Inga hästar ska lämnas i manegen utan ridlärare, om inte ridläraren kan intyga tillräckliga hästkunskaper för detta. De ordinarie ridgrupperna ligger på vardagskvällar måndag-fredag. 

Huvudinstruktörer för de ordinarie ridgrupperna är Sara Nilsson och Lihna Ericsson.

Träningsgrupper 60 min, max 5 elever/grupp.

Här rider elever med egna hästar eller elever i ordinarie grupp som vill få en skjuts i sin utveckling eller har ett ökat intresse för någon av disciplinerna hoppning/dressyr. Den som rider ridskolehäst får inte rida endast i träningsgrupp hoppning, utan behöver komplettera med träningsgrupp dressyr eller ordinarie ridgrupp. Den som har egen häst och av någon anledning inte kan ha med sig denna, måste höra av sig i god tid (senast kl 16.00 samma dag) om den önskar låna ridskolehäst. Ingen kan dock räkna med att det går att låna, ofta är våra ridskolehästar uppbokade till elever i ordinarie ridgrupp.

Huvudinstruktör hoppning är Åsa Svensson, och för dressyr Sara Nilsson. 

 

Vill du börja rida hos oss? Anmäl ditt intresse på mail This is a mailto link eller till Sara på tfn 0723286211. 

Uppdaterad: 08 SEP 2018 12:24 Skribent: Sara Nilsson

Lammhults ridklubb
Tfn Sara Nilsson/Lihna Eriksson 072-3286211

Nås lättast:
måndag-tisdag, fredag kl 8-12
onsdag-torsdag kl 14-16

Tfn Åsa Svensson 070-3479526

mailadress: This is a mailto link

Det går alltid att skicka sms och mail, så svarar vi på så fort vi kan!

Swish
Tävling 1235820170
Cafeteria 1230194647
Manegeavgift 1235730353

BG: 504-8004

Vi ligger ca 8 km utanför samhället Lammhult, söderut längs väg 30. 

Sponsorer:

Vanille Häst & Hund.jpg

Postadress:
Lammhults RK - Ridsport
Slätthult
36394 Lammhult

Kontakt:
Tel: 0723286211
E-post: This is a mailto link...

Se all info