Hoppa till sidans innehåll

Våra deltagare

07 APR 2017 09:10
Våra deltagare är elever på ridskolan, som antingen har egen häst eller rider på någon av våra fina ridskolehästar. Deltagarna går i högstadiet vid projektets start.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2017 16:50

Projektedare

  
Sara Nilsson

Hippologexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet 2008, Svensk ridlärare III 2010, ridskolechef på Lammhults ridklubb och flera års erfarenhet av arbete på ridskola samt beteendevetenskapliga studier på Växjö Universitet. 

Sara är huvudprojektledareoch ansvarar för utbildningsplan och undervisning i hästkunskap, ridlära, ridning, unghästutbildning och ledarskap. 


Ingegerd Johansson

Det är tack vare Ingegerds stora engagemang som vi kan ha detta projekt hos oss. Det har varit många timmars arbete med ansökningar och omformuleringar och beräkningar innan vi var i mål med ett godkänt! Ingegerd "Ia" styr med det praktiska, som ansökningar, rapporteringar och kollar av så att Sara har koll på grejerna.   

Våra deltagareLisa Ahlström

Jag är en tjej på 14 år som föddes lite söder om Gävle, men jag har tillbringat större delen av min uppväxt i Lammhult.

Jag började rida på ridskola när jag var 5 år och jag började rida på lammhults ridklubb när jag var 6 år. Jag fick min första egna häst när jag var 7 år vilket var Cazper som nu står på ridskolan,. Jag var sedan ute och tävlade för första gången när jag var 9 år och då tävlade jag i hoppning. Min andra häst tyckte inte alls att hoppning var lika kul som jag tyckte att det var så henne tävlade jag dressyr med. Min tredje ponny som jag har nu heter Andrea och hon tycker att det är ganska kul att hoppa. Emellanåt har jag också haft några ponnys som jag har varit fodervärd på.

Jag tycker att det är roligast med hoppning då det är lite fart och fläkt. Mitt mål är att bli riktigt duktig på hoppning och i allmänhet att rida så att jag kan få utbilda ett föl i framförallt hoppning men även i dressyr. Det är en utav anledningarna till att jag är med i projektet, det är att få lära mig mer om att utbilda unghästar och lära mig mer om hela hästen så att jag kan ta hand om hästar på ett så bra sätt som möjligt.


Ellinor Linde

Jag är en tjej som fyller 15 år i höst och bor i Rottne. Jag har alltid varit intresserad av hästar och har ridit på ridskola sen jag va 7 år. Jag gillar mest hoppning men markarbete och dressyr är också roligt. I framtiden vill jag bli hoppryttare eller unghästutbildare.

Alice Hult

Jag är en tjej på 16 år som bor på gård i en liten by utanför Lammhult. 

Jag började prata om hästar tidigt och efter några års tjat fick jag äntligen börja på ridskola. Då var jag 6 år och jag går på ridskola än idag. Nu har jag även tre fodervärdshästar hemma som jag tar hand om. Det är mycket jobb, men det är värt varenda sekund! 

Det är en sak som är säker, att jag vill hålla på med hästar i framtiden. Min nästa dröm med hästar är att få en EGEN häst, en nordsvensk som går att både köra och rida. En häst som man kan göra lite allt möjligt med. Jag älskar att hästvärlden är så varierande. Det är nog det jag gillar mest med hästvärlden. 

När jag fick reda på projektet blev jag genast intresserad. Att få vara med i ett sånt här projekt och ha hästkunniga ledare och vara med andra som gillar hästar är helt fantastiskt. Hästkunskapen är viktig och man är aldrig fullärd, jag tror att jag kommer få mycket kunskap om hästar och hästvärlden som jag kan använda i framtiden. Eftersom jag senare i livet även vill rida och köra in en häst så är det viktigt att man har kunskap och i detta projektet tror jag att jag kommer få en hel del kunskap. Jag ser verkligen fram emot allt i detta projektet.  I hästvärlden får man hela tiden lära sig något nytt och det gillar jag. Det finns inget stopp, det som oftast hindrar dig är du själv.

Signe Danielsson

Jag är en tjej på 13, snart 14 år. Jag har alltid tyckt om djur och ville börja på ridskolan när jag var 6 år. Men jag började inte förrän jag var 10 år.

När jag började rida ökade intresset ännu mer och målet var att skaffa en egen häst. Tyvärr är målet ännu inte uppnått.

När jag hörde om projektet blev jag snabbt intresserad. Jag ville lära mig mer om hästar och utvecklas i ridningen. Hästkunskap är otroligt viktigt och jag ser fram emot allt i projektet.


Mathilda Fransson

Jag är fjorton år ifrån Växjö. Nu bor jag på landet utanför Lammhult. När jag var sju år gammal började jag på Alvesta ridklubb. Men sedan började jag på Lammhults ridklubb eftersom det låg närmare.

Jag rider på ridskolan en gång i veckan och så mycket jag hinner på min medryttarponny, Nellie.


Alma Karlsson

Jag heter Alma och är 14 år. Jag har en egen häst. Jag bor i Kullen. I framtiden vill jag jobba som hästuppfödare. Jag och min kompis, Signe, vill starta ett eget stuteri.

Jag gillar att rida i skogen och hoppa.

Jag vill också bli hovslagare så man slipper ta ut en hovslagare när man ska verka hästarnas hovar.

Jag har ridit på ridskolan sen jag gick i F-klass. Jag har lärt mig mycket och lär mig fortfarande.

Amelie Håkansson

Jag är 15 år i höst och kommer ifrån Moheda! Jag har inte någon egen häst just nu men jag rider lite unghäst på ridskolan samt att jag rider lite då och då utanför ridskolan också, blir dock inte lika ofta.
Jag är mest inställd till hoppning men markarbete och dressyr blir bara mer och mer lockande och kul. Jag har ridit på Lammhults ridklubb sen jag var ungefär 5 år sedan den gången jag lite motvilligt hänge med till stallet och sedan den dagen har de varit häst för full rulle, har aldrig funnits en tanke på och sluta eller att inte ha ett målet att skaffa egen häst!
Mina planer för framtiden är lite röriga. Jag vill antingen göra något inom ridsporten och jobba som unghästutbildare eller något liknande. Det hade varit riktigt kul. Jag kan också tänka mig något inom musik som låtskrivare eller artist. 
Men det är ju bara nu! Jag kan ju ändra mig, men jag vill i alla fall göra något där ena dagen inte är lik den andra.
Skribent: Sara Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Lammhults ridklubb
Tfn Åsa Svensson 070-3479526
Tfn Sara Nilsson/Lihna Eriksson 072-3286211
Nås lättast:
måndag-tisdag, fredag kl 8-12
onsdag-torsdag kl 14-16

mailadress: This is a mailto link

Det går alltid att skicka sms och mail, så svarar vi på så fort vi kan!

swish: 1230194647
BG: 504-8004

Vi ligger ca 8 km utanför samhället Lammhult, söderut längs väg 30. 

Sponsorer:

Postadress:
Lammhults RK - Ridsport
Slätthult
36394 Lammhult

Kontakt:
Tel: 0723286211
E-post: This is a mailto link

Se all info