Hoppa till sidans innehåll

Succé på H12

07 MAJ 2017 15:43
Dubbla vinnare på H12
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2017 12:37

För 2 år sedan körde vi den danska tävlingen H12, en motionstävling som namnet antyder sträcker sig över 12 timmar. Då var vi 3 lag x 4 cyklister och trots detta upplägget blev våra lag slagna av vinnarna i soloklassen. För även om vi bytade cyklister och skickade ut ny frisk person varje varv, så fanns där de som cyklade alla 12 timmarna snabbare, själv! Vi var galet imponerande!!
Många har kört Vättern och kanske då hållt på i 12h och vet hur jobbigt det är trots en slät och fin asfalt med lättrullande hjul där cykeln nästan går av sig själv när man hittar en fin rulle.
I år så tänkte vi att vi provar något nytt, lite nya utmaningar! Vi anmäler 5 cyklister i soloklassen med målet att köra så länge det håller.

RESULTAT
Vi vann både dam och herrklassen.

Tina startade starkt och ledde redan på första varvet med 10 sekunder.
På varv 2 så hade det utökat till 1:45, varv 3 var ledningen upp i 4:36.
På varv 11 efter 7h 28min cyklade så var hon uppe i betryggande ledning med 21:53. Då blev det fart på Gitte Bille, som låg på andra plats, som nu började köra klassens snabbaste varvtider. Avståndet krympte nu och något som verkade säkert som i en liten ask verkade inte var så säkert längre. Mycket kunde fortfarande hända och vi var oroliga för punktering, kedjebrott, vurpa eller att Tina skulle gå in i väggen men inget hände utan Tina höll undan och rullar i mål som segrare med en marginal på 14:15 ner till tvåan, Gitte Bille.

Martin "Hillis" Nilsson gjorde en annan resa. Han startade bra. Han låg 7:a efter första varvet 1:38 efter ledaren Michael Borup. Efter 2:a varvet så var Hillis fortfarande 7:a och Michael utökat till 3:10. Varv 4:a fortfarande 7:a och 8:06 efter Michael. Efter 10 varv så hade Hillis avancerat till en fin 5:e plats och hela 16:53 efter Michael, men efter 11 varvet så var Hillis uppe på en 4:de plats och det började lukta pallplats men långt efter 20:51 den superstarke Michael. På 13:de varvet var Hillis uppe på fantastiska 3:de plats och "bara" 31: sekunder upp till 2:an och vi stod och hoppade i målområde. t.o.m tagit in på Michael och var 8:51 efter vilket berodde på att Michael hade varit i depån nästan 6 minuter. På varv 14 så hade Hillis 2,5 minut upp till 2:a platsen och 3 minuter ner till 4:de platsen så vi började bli lite oroliga för att han skulle trilla ner en placering. Michael hade fått upp farten igen och var 12:24 före. På varv 16 hade Hillis avancerat till en 2:a plats och vi fattar inte att det är sant. Tänk, Tänk Tänk om han kunde hålla detta. Michael leder med hela 6:41. Varv 17 efter 10h 21 minuters cykling så är Michaels ledning nere på 21 sekunder och vi har räknat ut att dom har 2 varv kvar. När Hillis kommer in på sista varvet så har Michael inte passerat än, så vi skriker att han är uppe i ledning och denna håller han in i mål och Michael blev 2:a 8:59 efter Hillis.

Martin Persson var dagens piggaste cyklist. Han startade försiktigt och låg 45:a efter första varvningen och sedan avancerade varv efter varv, 40, 37, 35, 34, 33, 27 och sedan fick han haveri med cykel. Klaus och Roger sprang ut på banan för att hjälpa till och Martin genade hem. Axeln i bakhjulet hade lossnat och växelörat var löst, när Martin kom igång igen så var han 74:a och fick reda på att Tina ledde, så då gav han upp sitt lopp och blev vattenbärare åt Tina. Han fortsatte resten av loppet som farthållare, peppare och bestämde även när Tina skulle kissa. Tina fick ovärderlig hjälp även om hon fick trampa allt själv.

Sedan har vi Daniel Runefelt och Björn Weberg. Deras mål var att köra så länge det bara gick, dom höll ihop hela vägen. Stannade och sträckte på benen och åt något litet mellan varje varv. Dom var riktigt glada och spexade och stod på. Ut igen, varv efter varv. Hur länge skulle dom orka? Jodå dom klarade alla 12 timmarna och slutade på en delade 38:de plats. Grattis bra kört!

GRATTIS ALLA!! 
Vinnarna i H12 2017

Skribent: Roger Nilsson
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Landskrona CK - Cykel
Leif Pettersson, Astrakangården 9
26147 Landskrona

Kontakt:
Tel: +4641819632
E-post: landskronack@gmail.c...

Se all info