Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Landvetter Ryttarsällskap är en ideell förening som drivs av en styrelse med några eldsjälar och flera engagerade medlemmar och kringboende. Det är medlemmarna som gör klubben och allt underhåll sköts enbart av ideell kraft. Vi är unika på det sätt att vi vänder oss till ryttare inom flera discipliner inom hästsporten till skillnad från många  andra ridanläggningar. Medlemsantalet ökar stadigt och bara sedan vi öppnade vår nya ridanläggning i april har vi ca 130 medlemmar i alla åldrar och på alla nivåer. Alla är hjärtligt välkomna till vår ridklubb. Vi är anslutna till Svenska Ridsportförbundet

Som aktiv medlem är du försäkrad via Folksams idrottsförsäkring och medlem i Svenska Ridsportförbundet. Läs mer här: Olycksfallförsäkring för dig som rider.

Glöm inte bort att årligen förnya ditt medlemskap! Priser hittar du här.

Ridanläggning för alla
Landvetter Ryttarsällskap är en aktiv ridklubb och mötesplats för hästintresserade i alla åldrar, med eller utan tillgång till egen häst/ponny. Vår ridanläggning möjliggör utövandet av fler hästsporter än tidigare vilket gör att vi kan vända oss till en mycket bred målgrupp hästintresserade. Det finns möjlighet till både hoppning, dressyr, gymkhana, islandshäst, western mm men även föreläsningar och clinics av olika slag. Anläggningen är lättillgänglig centralt belägen i Landvetter samhälle med bra bussförbindelser. 

Bli medlem, stödmedlem eller sponsor
Vi har som mål att växa i medlemsantal varje år. Alla är hjärtligt välkomna att deltaga och umgås - barn, unga och vuxna, med eller utan tillgång till egen häst. Vi vänder oss också till funktionshindrade och vill erbjuda möjligheten att få kontakt med hästar. Mer info om hur du blir medlem eller sponsor hittar du i menyn ovan. Har du andra frågor hör av dig, vi hittar gärna lösningar!

Historik
Landvetter Ryttarsällskap bildades 1976 med grundtanken att man skall ha kul med sin häst/ponny i grenar som hoppning, dressyr och gymkhana. Klubben som nu är över 40 år har alltid varit en viktigt samlingspunkt för de många hästintresserade i Härryda kommun. Vi har under många år varit en aktiv klubb med flera lag inom hoppning, dressyr och gymkhana samt lag i Bohuscupen. Sedan starten har klubben huserat bl.a där Hagens förskola idag ligger vid Härkeshultsvägen och efter det i industriområdet i Fläskebo. Men sedan 2015 flyttade vi till Tahultsvägen där kommunen byggde en fantastisk ridanläggning. 
Välkommen till Landvetter Ryttarsällskap!

Invigning av paddocken vid Härkeshultsvägen, Sven Wolter klipper bandet.

Uppvisning av olika hästraser, paddocken vid Härkeshultsvägen.

Ponnyridning, paddocken vid Härkeshultsvägen.
(Bilder: Charlotte Johansson)

Uppdaterad: 01 NOV 2017 11:51

Klubbkläder att beställa

Våra Sponsorer:

Vi är medlem i Svenska Ridsportförbundet

sv_ridsportförbundet

 

 

Gå med i:

Landvetter Ryttarsällskaps diskussionsforum på Facebook.
- Tips, annonsering, medryttare mm

Postadress:
Landvetter RS - Ridsport
Tahultsvägen 56
43838 Landvetter

Besöksadress:
Tahultsvägen 56
43838 Landvetter

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: infolandvetterrs@gma...

Se all info