Hoppa till sidans innehåll

2017


Landvetters tennisseniorer kämpar oförtrutet vidare. Ännu ett år har lagts till de tidigare och alla har - märkligt nog - blivit ett år äldre. Det är dock inget som märks på banan. Där spelas det med stor entusiasm och frenesi - där varvas hårda smachar med välriktade lobbar och erkänt svåra stoppbollar. Lyckas man med en sådan belönas men icke sällan med applåder från den kunniga publiken på bänken. (Med publik menas den eller de som sitter på bänken om vi är fler än fyra på varje bana). Vid vår ålder är ju inte leder, senor och muskler vad de en gång varit… och därför har en del smärre skador uppstått, men det hindrar inte deltagarna från att spela.

Den sociala delen bör också nämnas. På banan fälls många kommentarer om spelet och vi med lite blygsammare läggning får uthärda mycket, men det är bara roligt. Den som är extra renlig väljer även en stund i bastun i samband med duschningen. Där ventileras de stora världsproblemen och diskussionens vågor går understundom höga.

Under året har några i gänget… 10 - 12 styckna… gjort en utrikes resa. Den gick till Spanien där där de spelade tennis. Vad de gjorde mer är inte känt, men de var solbrända när de kom hem i alla fall.

Spel sker på tisdag och fredag förmiddag. En av kamraterna (min blygsamhet förbjuder mig att nämna vem) stiger upp i arla morgonstunden och åker till affären för inköp av färskt bröd och pålägg till den avslutande kaffestunden. Efter fikat åker var och en hem … och väntar på nästa speldag.

Gunnar Palm

Uppdaterad: 27 JAN 2018 23:03 Skribent: Johannes Backlund
Epost: Adressen Gömd

LANDVETTER TK 74

Kansliets öppettider

Måndag, tisdag torsdag: 08:30-14:00

Fredag: 08:30-12:00

Hallens öppettider

07:00-23:00(Alla dagar)

Träningsgrupper 

 

 

Postadress:
Landvetter TK - Tennis
Olsson, Margretedalsvägen 25
43892 Härryda

Besöksadress:
Kyrkvägen 1
43836 Landvetter

Kontakt:
Tel: 0767998829, 031916366
E-post: This is a mailto link

Se all info