Hoppa till sidans innehåll

2018-01-02

09 JAN 2018 14:54
Senaste nytt från styrelsen
  • Skapad: 09 JAN 2018 14:54

Vi vill börja med att hälsa alla gamla som nya medlemmar välkomna till ett nytt år och en ny termin hos oss på Länghems Ridklubb!

Vi startar upp ridlektionerna igen 8/1, har du inte hört något från din ridlärare så behåller du samma grupp och tid som tidigare. Vi kommer ha årsmöte den 18/2 kl 17.00 på Ingsvallen, håll utkick på facebook för mer information ang. detta. Även tävlingsterminen skall planeras och det kommer bli ett tävlingsmöte 14/1 kl 17.00 i cafeterian där vi går igenom intresset för vårens lagtävlingar, även ridskoleryttare är välkomna att delta på lagtävlingar på våra ridskolehästar. För att få tävla måste man ha ett grönt kort, har man inte detta ännu så hålls det en kurs i det med start lördagen den 3/2 kl 10.00 i cafeterian, anmälan till Lotta! Du hittar mer information om allt detta här på hemsidan samt på facebook.

Då det är nytt år är det dags att lösa ny medlemsavgift, alla ridskoleelever faktureras denna på terminsfakturan, övriga ansvarar själva för att betala in denna. Du hittar information om hur och priser här. Har du anläggningskort på helår är det även dags att lösa nytt kort även där, priser om det hittar du här. Kom ihåg att noga ange vad inbetalningen gäller, samt ditt namn! Är du ny medlem hos oss behöver vi även ditt peronnummer.

I ridskolestallet har vi för tillfället få privathästar och många egna ridskolehästar, vilket vi tycker är väldigt kul, detta gör att vi behöver extra hjälp med insläpp och kvällsfodring av hästarna på helgerna (något som de som har privathästar samt några få till har skött tidigare) Kan du tänka dig att hjälpa oss någon gång ibland? Hör då av dig till någon av oss i styrelsen eller din ridlärare. Insläpp kräver viss hästvana medans kvällsfodring inte kräver någon större erfarenhet.

Som ni vet jobbar vi för fullt med att kunna bygga en ny paddock, tanken är även att göra ytterligare viss renovering av anläggningen när vi ändå är igång, för tillfället håller anläggningssektionen med hjälp av SISU på att skriver ansökningar, några är redan inskickade och några ska skickas in nu i början av året, vissa ansökningar har redan blivit godkännda! Går allt enligt våra planer hoppas vi att kunna komma igång med bygget av den nya paddocken under 2018.

Länghems ridklubb är en liten ideell förening som bygger till största del på frivilligt arbete, därför är det viktigt för att föeningen skall kunna hållas igång och vara aktiv att alla hjälps åt, vi behöver hjälp vid olika aktiviteter och tävlingar, gräset behöver klippas och trimmas sommartid, på vintern behövs det saltas och grusas och snön ska plogas undan, till tävlingar kan det behövas bakas och någon behöver sitta i sekretariatet. Man behöver inte kunna hästar för att kunna vara delaktig och hjälpa till! Vad är du bra på? Hur kan du bidra med något till klubben? Vi kommer be er att fundera över detta och fylla i en enkät under början av denna terminen, enkäten kommer delas ut till föräldrar i samband med ridlektionerna, för privatryttarna kommer det finnas lappar på anslagstavlan innanför ridhusdörren, man kan även fylla i den här på hemsidan. Ifyllda lappar läggs i brevlådan som sitter innanför ridhusdörren!

Vi har infört nya rutiner i samband med att en olycka sker, skulle en olycka ske (det kan vara en liten händelse eller en mer allvarlig olycka) finns det en blankett på anslagstavlan i ridhuset som man fyller i och lägger därefter i brevlådan nedanför anslagstavlan. Detta gäller både på lektioner i ridskoleverksamheten och privatryttare. Mer detaljerad information om detta kommer att publiceras på hemsidan framöver.

Skribent: Andrea Andersson
Epost: Adressen Gömd

 

hooks

 

sparbannken
  
  
 

kinds

 

 sisulogo

   
 

 

 

 

Postadress:
Länghems RK - Ridsport
Thomas Gull, Box 5003
51405 Länghem

Kontakt:
Tel: 0706093664
E-post: This is a mailto link

Se all info